У Києві загинули люди. Коментарі

admin 22.01.2014 12:09 ПОДІЇ

У Києві в акціях протесту є перші жертви. Щонайменше загинули дві людини, хоча деякі ЗМІ повідомляють про чотирьох жертв.

Кажуть також, що одного з хлопців затовкли насмерть “беркутівці”. Двох застрелили снайпери. Один із тих, кого застрелили — Сергій Нігоян. Він відомий активіст, який приїхав на Майдан з Дніпропетровська (на фото).

Опозиція оголосила повну мобілізацію. "100-відсоткова загальнонаціональна мобілізація. Всі на Київ, всі на Майдан! Сьогодні остаточно вирішується доля держави!", - заявив один з лідерів опозиції Олег Тягнибок.

У свою чергу влада заперечує, що міліція озброєна вогнепальною зброєю і закликає до припинення протистояння.

Зокрема, глава уряду Азаров, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду сказав: “Я як прем'єр міністр офіційно заявляю, що жертви, які уже, на жаль, є, - на совісті і на відповідальності організаторів та певних учасників масових заворушень. "А звинувачення на адресу правоохоронних органів взагалі безпідставні, оскільки на Грушевського вони взагалі не мають вогнепальної зброї»


А президент Віктор Янукович, виступаючи з нагоди Дня Соборності заявив: "Ми різні, але ми єдині. І нікому нас не вдасться розсварити чи роз’єднати", - заявив президент.
"Я впевнений, що усі ми поділяємо такі цінності і пріоритети як демократія, правова держава, модернізація усіх сфер суспільного життя. І саме на цих пріоритетах ми побудуємо політичний діалог", - додав Янукович.

Ми зателефонували голові Закарпатської ОДА Олександру Ледиді і також попросили його прокоментувати події, які сталися в Києві. “Я із занепокоєнням спостерігаю за тим, що відбувається в столиці. Опозиція втратила контроль над ситуацією, і ультраправі сили почали атакувати правоохоронців. Сталося найгірше, що могло статися -- загинули люди. Я не вірю, що хтось навмисне міг дати команду на застосування вогнепальної зброї. Причину загибелі людей потрібно ретельно розслідувати. Україні зараз, як ніколи, потрібна єдність, щоб не скотитися до громадянського протистояння, бо таке протистояння може призвести до розколу держави. Потрібен діалог і мирне врегулювання політичної кризи”, -- сказав голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат