Мери обласних центрів мають долучитися до надання земельних ділянок військовослужбовцям з АТО

admin 24.07.2014 18:12 СОЦІО

Голова Держземагентства України Сергій Рудик звернувся до голів міст обласного підпорядкування та голів обласних рад з листом щодо підтримки ініціативи Держземагентства України з надання земельних ділянок військовослужбовцям, які беруть участь у антитерористичній операції.

– Відповідно до повноважень Держземагентство України та його територіальні органи передають у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Разом з тим, розпорядження землями комунальної власності в населених пунктах здійснюється безпосередньо сільськими, селищними та міськими радами. Тому я прошу керівників місцевих органів влади, депутатів долучитися до роботи з виділення земельних ділянок військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, та членам родин воїнів, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність України, – зазначив Сергій Рудик.
Уряд підтримав ініціативу Голови Держземагентства України з надання земельних наділів військовослужбовцям.
Територіальні органи Держземагентства вже визначили понад 2,5 тис. земельних масивів загальною площею 18,4 тис. га, які можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм, визначених законодавством.
На сьогодні вже є перші 44 заяви від військовослужбовців на отримання земельних ділянок: у Волинській області – 19, Житомирській – 6, Закарпатській – 1, Київській – 1, Кіровоградській – 5, Львівській – 8, Хмельницькій – 3, Черкаській – 1 заява.
Прийнято 19 рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою з відведення земельних ділянок загальною площею 10,11 гектара.

Прес-служба Держземагентства України
e-mail: mmdkzr@ukr.net
249-96-89
244-82-53

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат