2000 чеченських бойовиків, які дислокуються неподалік Відня — загроза   Закарпаттю ?

admin 21.07.2014 15:43 ПОДІЇ

Найближчим часом на Закарпатті планується диверсія з боку прорусинських та проросійських сил. Мова йде про знищення в області таких стратегічно важливих об’єктів, як тунелі на залізничних коліях, міжнародні газові та нафтпроводи, гідроелектростанції та автошляхи міжнародного сполучення та міжнародний аеропорт „Ужгород”. Про це повідомляє джерело у правоохоронних органах.


Зі слів правоохоронця, який побажав залишитися анонімним, у підривній операції може бути задіяна частина із близько 2000 чеченських бойовиків, які дислокуються у Австрії неподалік Відня як біженці. Правоохоронець розповідає, що така інформація випливає зі слів чотирьох диверсантів, затриманих на Закарпатті протягом останніх двох місяців.

Нагадаємо, першого зловмисника працівники обласого СБУ затримали ще 21 червня. Жителя Перечинщини спіймали на тому, що той здійснював приховану деталізовану фотозйомку будівель, споруд і прилеглих територій Міжнародного аеропорту “Ужгород”.

Диверсант цікавився зображеннями злітної смуги, диспетчерського пункту, об’єктів навігації і радіолокації та Оноківської ГЕС (Ужгородський район).

У ході проведення огляду за місцем проживання зловмисника знайшли посібник Міністерства оборони СРСР “Руководство по подрывным работам” (має гриф “для службового користування”).

Крім того, у нього вилучили бойовий розрахунок потреб 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону ЗСУ країни (дислокується в Закарпатській області).

А вже за кілька тижнів до приміщення УМВС України в Закарпатській області в місті Ужгород, було доставлено підозрілу людину. Ініціатором затримання так званого фото-туриста був Отець Андрій:

«Спочатку перед будинком СБУ в Закарпатській області, я звернув увагу на людину кавказької зовнішності. Він фотографував будинок, ворота та робив позначки на мапі» – розповідає Отець Андрій. – «Цей турист поводив себе доволі дивно. Коли я почав спостерігати з а ним, він перемістився ближче до адмінбудівлі міліції, де продовжив фотографувати».

Священник звернувся до випадкового перехожого за допомогою. Двоє громадян «взяли за шкварки» фотографа та запросили в приміщення УМВС. Постовий міліціонер негайно викликав оперативно-слідчу групу.

І близько тижня тому двоє невідомих людей у вагоні №2 електропотяга №6505 сполученням “Львів – Лавочне – Мукачево” фотографували залізничні мости та станції.

Як підтвердили „Мукачево.net” у правоохоронних органах, чоловіки розмовляли на російській мові та робили відмітки на карті. Правоохоронні ограни встановили, що даними особами є непрацюючий, мешканець м.Кіровоград, та непрацюючий, мешканець села, Львівської обл. Чоловіків було передано до Служби безпеки України.

Ініціаторами диверсії співрозмовник називає закарпатських русинських лідерів Петра Гецка та Євгена Ластівку, котрі неодноразово у скрутний для України час зверталися до Путіна за так званим захистом їхніх прав та інтересіві на території Закарпаття. Правоохоронець припускає, що завдання найманців —   паралізувати зв’язок України з Європою, та Закарпаття з рештою материкової України. Відтак — встановлення контролю за міжнародними шляхами, газовими та нафтовими магістралями.

Джерело: dzerkalo-zakarpattya.com

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат