Реклама Капліна: МТС і Київстар майже повністью прослуховуються Кремлем

admin 11.07.2014 11:18 СОЦІО

Все телефоны украинских солдат прослушиваются соответствующими российскими службами. Об этом в эфире "5 канала" заявил народный депутат от фракции "УДАР" Сергей Каплин, передает корреспондент УНН.


"МТС и Киевстар полностью прослушивается Кремлем. В Украине есть только 297 телефонов, которые защищены от прослушивания. Эти телефоны находятся на вооружении Кабинета Министров, Администрации Президента и руководства Верховной Рады. Все телефоны, которые находятся в солдат, прослушиваются соответствующими службами. Это официальная информация руководства соответствующих органов сектора безопасности", - сказал он.

http://novosti.dn.ua/details/229547/

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
«Київстар» про слова Капліна: Кремль наших абонентів не прослуховує

У Компанії «Київстар» запевняють, що їхня мережа надійно захищена від зовнішніх втручань, а інформація про переміщення абонентів, їхні персональні дані, телефонні переговори і послуги, якими вони користуються, недоступні для неавторизованих користувачів.

Про це йдеться у заяві компанії у відповідь на слова народного депутата від УДАРу Сергія Капліна про те, що мобільні телефони українських вояків прослуховуються російськими спецслужбами, а ті, у свою чергу, «зливають» інформацію терористам і диверсантам.

Нагадаємо, «УДАРівець» заявив: «Найбільша проблема, чого сьогодні вбивають так багато солдатів на сході – це неконтрольоване користування мобільними телефонами. Військові телефонують дружинам, знайомим, друзям, товаришам по службі. І через ці розмови диверсанти і терористи дізнаються про їхнє місце перебування, плани тощо».

Нардеп наголосив, що мобільний зв’язок повністю контролюється російськими спецслужбами.
«У нас в країні лише близько 300 телефонів, які не можна прослухати», – додав «ударівець».

У компанії наголосили, що робити висновки про якість захисту мереж мобільного зв'язку або відсутності такої уповноважений лише регулятор галузі, у випадку, якщо такі дані підтверджені компетентною технічною перевіркою.

«Мережа «Київстар» надійно захищена від зовнішніх втручань, інформація про переміщення абонентів, їх персональні дані, телефонні переговори і послуги, якими вони користуються - недоступна для неавторизованих користувачів. Технічна перевірка мережі та інформаційних систем «Київстар», яку здійснювала комісія НКРЗІ, офіційно підтвердила повну захищеність обладнання та інформаційних систем компанії. Згідно з висновками комісії, несанкціонованого зняття інформації, порушень схоронності відомостей про абонентів, незаконної обробки інформації, а також поширення відповідних даних не встановлено. У ході перевірки комісія не виявила несанкціонованого втручання в технічні системи мережі і зробила висновок, що іноземні компанії доступу до обладнання та інформаційних баз «Київстар» не мають. Управління мережею здійснюється виключно з центрального офісу компанії в Києві», — йдеться у коментарі директоар з корпоративних зв'язків компанії Михайла Шуранова.


У повідомленні оператора також йдеться, що на початку 2014 року фахівці компанії розробили і встановили на мережі новітню систему захисту комутаційних систем від несанкціонованих спроб «зняття» інформації про номери телефонів клієнтів за допомогою мережі загальноканального комутаційного доступу (ОКС-7). Також для захисту номерів телефонів клієнтів від сторонніх втручань в компанії встановлено «найкраще промислове рішення постачальника Roamware Inc (США), яке допомагає захищати мобільні телефони абонентів від неавторизованого трафіку або спаму, який приходить з різних каналів — як українських, так і закордонних». Ця система дозволяє відстежувати спроби зловмисників підключитися до номерів абонентів, дозволяє відслідковувати надходження СПАМ-повідомлень в режимі онлайн, встановлювати різні фільтри, блокувати небажаний трафік.

Володимир Пиріг
http://zaxid.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат