Більярд підлягає оподаткуванню

admin 08.07.2014 16:29 СОЦІО

Більярд, згідно до Податкового кодексу України, належить до діяльності у сфері розваг як розважальна гра, участь в якій не передбачає одержання її учасниками грошових або майнових призів.

Також відповідно до ПКУ суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому порядку торгові патенти та провадять діяльність у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей) є платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Ставка збору за використання столів для більярда, що вводяться в дію за допомогою жетона, монети або без них, крім столів для більярда, що використовуються для спортивних аматорських змагань складає розмір мінімальної заробітної плати за кожний стіл для більярда.

Важливо відмітити, що діяльність, пов’язана з використанням більярдних столів для спортивних аматорських змагань, не підлягає патентуванню. Підтверджуючим документом того, що стіл для більярду використовується саме для спортивних аматорських ігор, може бути рішення органу місцевого самоврядування про проведення спортивних змагань із більярду.

Всі інші види діяльності, пов’язані з використанням столів для більярду, в тому числі тих, що вводяться в дію за допомогою жетона, монети або без них та передані в подальше використання (у тому числі оренду) крім столів для більярду, що використовуються для спортивних аматорських змагань, можливі за наявності торгових патентів.

Довідково. Вищевказані особливості ведення діяльності у сфері розваг визначаються ст. 14 розділу І та ст. 267 розділу ХІІ Податкового кодексу України.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат