Воловецький "Водоканал" скидає відходи просто у водойми

admin 02.07.2014 13:02 ПОДІЇ

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Закрпатській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством “Воловецький селищний “Водоканалсервіс”.

В ході здійснення заходу державного нагляду виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема в частині охорони водних ресурсів та поводження з відходами. Посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 59 та 82-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення на загальну суму штрафів 119 грн.

Державними інспекторами відділу інструментально-лабораторного контролю було відібрано проби води та проведено їх дослідження. За результатами вимірювань встановлено, що підприємство не забезпечує належну очистку стічних вод і скидає їх у водойму рибогосподарського призначення, річку Вича. Держекоінспекцією проведено розрахунок збитків, нанесених державі, відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків за порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Комунальному підприємству “Воловецький селищний “Водоканалсервіс” пред’явлено претензію на суму 3017,65 грн. та направлено для добровільного відшкодування.

В разі залишення претензії без відповіді справу про примусове стягнення цієї суми буде передано до Господарського суду Закарпатської області.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат