Закарпатські митники попередили чергову спробу переміщення наркотичних засобів через кордон

admin 02.07.2014 13:12 ПОДІЇ

Сьогодні вночі на митному посту «Чоп-залізничний» в громадянина Австрії, що їхав в Україну міжнародним пасажирським потягом, виявлено 150 пігулок медичного препарату «Xanor». Австрієць медпрепарат в митній декларації не вказав та й при усному опитуванні нічого про нього не повідомив.

Працівники митниці знайшли ліки у дорожній сумці серед інших ліків. Доступ до виявленого медпрепарату нічим не утруднювався. Тільки після того, як ліки було виявлено, громадянин розповів, що «Xanor» придбав для себе в аптеці м. Відень за рецептом лікаря.

Фахівці Чопської митниці Міндоходів зазначають, «Xanor» містить діючу речовину «alprazolam», саме в цих пігулках його було по 0,5 мг в кожній таблетці. Обіг цієї речовини обмежено при переміщенні через державний кордон, адже вона належить до психотропів. Для того, щоб користуватись правом безперешкодно ввозити її в Україну, чинним законодавством передбачено дотримання таких умов: по-перше, така психотропна речовина має бути придбана за призначенням лікаря, і по-друге під час перетину кордону у громадянина повинен бути в наявності рецепт, виданий закладом охорони здоров'я, тощо.

На момент перетину митного кордону України у громадянина Австрії   були відсутні будь-які дозвільні документи на переміщення цього медпрепарату. Таким чином, порушення законодавства австріяка полягає в тому, що він не заявив митному органу точні відомості про переміщувані предмети, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до ввезення чи вивезення з України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат