У Закарпатській ОДА вирішували, як захищати інтелектуальну власність (ФОТО)

admin 25.06.2014 10:20 СОЦІО

У вівторок, 24 червня, під головуванням першого заступника голови Закарпатської ОДА Андрія Сербайла відбулося засідання оновленої координаційної ради по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності при облдержадміністрації.

Як зауважив голова координаційної ради Андрій Сербайло, питання захисту прав інтелектуальної власності на сьогодні є вкрай важливим для розвитку нашої держави як повноцінного учасника європейської спільноти. Для цього фахівці з інтелектуальної власності опрацьовують нові методи захисту та проводять боротьбу з порушниками, залучають максимальну кількість учасників процесу створення продуктів інтелектуальної власності та зацікавлені сторони з метою дотримання законодавства України.

У Закарпатській області проводиться активна робота у цьому напрямку. Розпорядженням голови ОДА Валерієм Лунченком від 19.05.2014р. № 133 затверджено новий склад комісії, яка займатиметься захистом прав інтелектуальної власності у краї.

Під час наради представники правоохоронних та контролюючих органів, митниці та податкової служб області, зокрема, заступник начальника управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю управління МВС України в Закарпатській області Віталій Мацола розповів про результати правоохоронців   у боротьбі з правопорушеннями прав інтелектуальної власності та здійснені заходи з їх запобіганню у краї.

Олександр Карпенко, заступник начальника УСБУ в Закарпатській області, також поінформував   про роботу в   боротьбі з правопорушеннями прав інтелектуальної власності. Інші учасники розповіли про актуальні проблеми з правового   забезпечення та обговорили використання ліцензованого програмного забезпечення.

Відтак учасники заходу обговорили питання роботи із захисту прав інтелектуальної власності та використання торгових марок, виявлення підробок, боротьбу з аудіо та відео піратством, захист прав авторів та виконавців музичних творів.
Насамкінець дискусії було намічено завдання, які передбачено вирішити до наступного засідання.
Довідково: регіональну Координаційну раду по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності при ОДА утворено розпорядженням голови ОДА в лютому п.р. Вона є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при облдержадміністрації, здійснює сприяння ефективній взаємодії правоохоронних та контролюючих органів під час організації ними спільних дій у боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Андрій Сербайло

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат