В Ужгороді скандал навколо померлого маляти: лікарів звинувачують у підміні дитини

admin 13.06.2014 10:41 КРИМІНАЛ

В Ужгороді батьки померлого немовляти звинувачують лікарів у підміні дитини. Про це повідомляє ТСН.

У дитини виявилися дві різні групи крові. Висновки експертів не дають батькам спокою Медичний скандал розгорівся в Ужгороді: батьки немовляти, яке померло у пологовому будинку, підозрюють, що дитину їм підмінили. Серед найвагоміших аргументів - плутанина з групою крові. У документах про народження зазначалася друга група, а в дитини, яка померла, виявилася четверта.

Після експертизи судмедексперти також засумнівалися у батьківстві, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.   Дитина народилася здоровою, а потім малюк на четвертий день впав кому. Батьки запевняють, що причину коми лікарі пояснити їм не могли. Малюкові робили переливання крові, але він так і не опритомнів і за кілька тижнів помер. Потім зʼясувалася плутанила із переливанням крові. Щоб з'ясувати всі неточності, судмедексперти провели додаткову екпертизу. Вона засвідчила, що померлий малюк не міг бути сином цієї пари, бо в його крові міститься не властивий їм антиген. Тоді справу на контроль узяла прокуратура. Наразі, слідчі очікують результатів ДНК-експертизи. Медики від коментарів відмовляються.

Тим часом, батьки з'ясували: під час пологів у пологовій залі була присутня лікарка, раніше засуджена за спробу продати немовля. Тоді жінка визнала свою провину і її амністували. Але сам факт її присутності на пологах плюс висновки експертів не дають батькам спокою. Попри сумніви у батьківстві, померлого малюка пара поховала. Якщо правоохоронці доведуть, що смерть немовляти настала через недбалість лікарів, їм загрожуватиме до 5 років за ґратами. Але, якщо генетична експертиза все ж таки заперечить батьківство, справу можуть перекваліфікувати. Наприклад, у підміну немовляти або в торгівлю дітьми, а це вже інші терміни ув'язнення.

admin


За матеріалами ТСН

ТЕГИ : дитинасмерть

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат