ДАІ інформує: щодо перевезення організованих груп дітей.

admin 02.06.2014 14:59 СОЦІО

У період літніх канікул, коли надзвичайно актуальними є різного роду екскурсії та перевезення дітей до місць відпочинку зростає і кількість дорожньо-транспортних пригод учасниками яких стають діти. Звісно, це не їх вина, тим більше, дорослі повинні на себе взяти всю відповідальність за безпеку дітей на дорозі.


Інформація, що нижче, буде корисна як для підприємців-перевізників, так і для замовників перевезень: керівників органів освіти та таборів, батьків тощо.  

Відповідно до Постанови КМУ від 18.02.1997 року № 176, автомобільний перевізник не пізніше ніж за 3 робочі дні до запланованого перевезення організованої групи дітей повідомляє територіальному підрозділу Державтоінспекції про дату здійснення кожного такого перевезення, подає йому на узгодження та замовнику послуг на затвердження схему маршруту та розклад руху автобусів.

Перевезення організованих груп дітей здійснюється тільки у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов.

Перевезення повинно здійснюватися досвідченими водіями, які мають стаж керування транспортним засобом не менше як 5 років.

На маршрут, що виходить за межі населеного пункту та протяжність якого становить понад 250 км. повинні направлятися два водії.

Шановні дорослі, врахуйте такі прості вимоги при організації перевезення дітей, адже їх безпека цілком залежить від Вас.


УДАІ УМВС України в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат