Ужгородці подали   в прокуратуру   на священика,   який хоче будувати храм Небесній сотні

30.05.2014 16:39 ПОДІЇ

Під гаслом «Вшануймо пам’ять Небесної сотні!» в Ужгороді, на місці скверу на площі Богдана Хмельницького місцевий священик самовільно взявся будувати церкву. Однак мешканці виступили проти: саме цей сквер містяни вже кілька років боронять від будівництва торгового центру. Та розповідають: їм не потрібний ще один храм — потрібна зелена зона. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Єпископ Ужгородський і Закарпатський о. Кирил упевнений: храм — то справа Божа. А місцеві представники Православної церкви Київського патріархату роками просили у влади землю під собор, та досі не отримали. Тож вирішили брати самотужки.

У міській раді ж запевняють: жодних дозволів і погоджень навіть на встановлення хреста, не те що на початок будівництва, священик не має. Більше того, він за ними не звертався.

Цього тижня, за даними Zaholovok.com.ua, під час сесії Ужгородської міської ради представниця мешканців прилеглого до площі Б. Хмельницького будинку, громадська активістка Маріанна Собран зазначила, що мешканці будинку подали звернення в прокуратуру.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат