ЄС буде перевіряти закарпатських митників та міліціонерів на корупцію

admin 29.05.2014 09:23 СОЦІО

Друга фаза лібералізації візового режиму закінчиться, коли в ЄС побачать, що в Україні ефективно борються з корупцією. Про це сказав заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров.


За його словами , критеріями ефективності боротьби з корупцією є конкретні випадки , дії міліції , суду в конкретних ситуаціях. «Можу навести приклад ситуації на кордоні. Досвід від наших колег із Сербії свідчить , яким чином йде перевірка. Експерти приїжджають часом без оголошення . Умовно кажучи , прилітають в аеропорт в Белграді та надають прикордонникам замість паспорту якусь картку , то ж водійське посвідчення з Європи і дивляться , чи пропустять їх. Приїжджають ті люди , які точно знають законодавство як ЄС , так і Сербії. Вони перевіряють навіть такі речі як рівень володіння англійською мовою офіцером поліції. Оскільки раніше у них були проблеми у правоохоронців з рівнем англійської » , - розповів Олефіров .

Він зазначив , що « перевірки будуть надзвичайні ». « Як перевірятимуть якість боротьби з корупцією? Я не виключаю , що просто будуть їхати по вулиці і навмисно порушувати правила дорожнього руху і стежити за тим , як відреагує той чи інший міліціонер . Може дійти навіть до такого . І з цього робитимуть висновки , чи здатні ми ефективно виконувати законодавство , яке самі ж прийняли » , - сказав заступник міністра.

З слів Олефірова виходить, що під перевірки потраплять і наші закарпатські митники та міліціонери.

Главком

НЗ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат