На Рахівщині «єдинщики» сплатили до бюджету понад 2,6 млн. грн.

admin 22.05.2014 12:44 СОЦІО

З початку року суб’єкти господарювання Рахівщини сплатили до бюджету 2 млн. 615 тис. грн. єдиного податку. Це на 324 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.


Переважну частину надходжень забезпечили фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування. З початку цього року вони сплатили до бюджету 2 млн. 40,7 тис. грн. Юридичні особи, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до бюджету 574,2 тис. грн.

Єдиний податок з усіх податків та зборів, що сплачуються до місцевих бюджетів, по рівню надходжень займає друге місце після податку на доходи фізичних осіб. Якщо з усіх коштів, спрямованих до скарбниць сіл, міст, області та району, частка ПДФО 67,6 %, то на єдиний податок припадає 11,2 %.

Нагадаємо, що фізичні особи підприємці – платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки.

Спрощенці першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Нормами податкового законодавства не передбачено окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки. Однак, з метою уникнення порушення терміну сплати авансових платежів рекомендується подавати до контролюючого органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат