Близько   15,4 млн. грн. єдиного податку надійшло до місцевого бюджету Закарпаття

admin 22.05.2014 12:26 ПОДІЇ

Протягом 20 днів травня цього року платники єдиного податку сплатили до бюджету майже 15,4 млн. гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження від цієї категорії платників зросли на 792,3 тис. грн. З початку року «спрощенці» сплатили до бюджету понад 68 млн. 250 тис. гривень.


Нагадаємо, що платники єдиного податку третьої-шостої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал. Цьогоріч останній день подання декларації «єдинщиками» ІII-VI груп припав на 12 травня 2014 року. Останнім днем сплати єдиного податку за I квартал 2014 року платниками, які застосовують спрощену систему оподаткування та перебувають на IІІ-VI групах, був вівторок – 20 травня 2014 року. Ця дата також була останнім днем сплати для «єдинщиків» першої і другої груп, які сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця.

Разом з тим, начальник управління доходів   і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Закарпатській області Ігор Кріль зазначає, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку низку позитивних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% до 7 % та з 7% до 5% відповідно, а для 2-ої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.

Крім того, вже з 2014 року платникам податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку не видаються. Замість свідоцтва зареєстрований платник за бажанням може безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.

«Спрощенці» також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж, за власним рішенням, протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Також «єдинщики» можуть з 1 січня 2014 року скористатися послугою електронної перевірки.

– Позитивна динаміка надходжень підтверджує економічну ефективність, а новації які впроваджуються у спрощеній системі оподаткування, на мою думку, підтверджують її доцільність та затребуваність, адже ця система є легкою при застосуванні в провадженні господарської діяльності, як в питанні оподаткування для платників, так і в питанні адміністрування для контролюючих органів, – підкреслює Ігор Кріль.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат