В Ужгороді відзначили День пам’яті померлих від СНІДу

admin 20.05.2014 10:40 ПОДІЇ

Увесь світ відзначає третю неділю травня як день пам’яті людей, які померли від ВІЛ/СНІДу. В Ужгороді теж 18 травня у відбулася акція, присвячена Дню пам’яті померлих від СНІДу.

Ініціатор акції в Ужгороді Валентин Сокирко розповів, що цією акцією було висловлено сум за померлими та продемонстровано масштабність трагедії, яка сьогодні відбувається в Україні: «Ми хочемо звернути увагу на причини, через які ми втрачаємо таку велику кількість українців. Основними з них є, як правило, нестача життєво необхідних програм лікування, ліків, профілактичних засобів та недостатня увага до проблем ВІЛ/СНІДу з боку влади на національному та регіональному рівнях. У Закарпатті кількість людей з ВІЛ позитивним статусом невелика, але вони є. І наше завдання забезпечити таких людей максимальною підтримкою.»
Міжнародний рух «Імена» зародився у 1987 році в США, коли активіст Клів Джонс зшив полотно (Квілт) на пам’ять про друга, який помер від СНІДу. Його скорбота була настільки великою, що він щодня вкривався цією ковдрою, яка нагадувала йому про близьку йому людину, яка начебто була поряд. Сьогодні ця ініціатива поширилась по всьому світу. Міжнародний СНІД-меморіал «КВІЛТ» став головним символом руху «Імена», він нараховує 5683 секції пам’ятних полотен, на яких можна побачити 82 тисячі імен людей, померлих від цієї хвороби.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат