Мобілізованим підприємцям дозволяють не сплачувати податок

admin 19.05.2014 18:13 ПОДІЇ

Безнадійним податковим боргом, який виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин) та підлягає списанню, вважається податковий борг фізичних осіб – платників єдиного податку I та II груп, які не здійснювали господарської діяльності на період мобілізації та не одержували дохід.

Фізичні особи, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема і фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного внеску та не використовують у господарській діяльності працю найманих осіб, звільняються від сплати ЄСВ (за себе).

При цьому контролюючі органи не будуть застосовувати санкції та пеню з єдиного податку за період перебування цієї категорії платників на військовій службі.

Ці та інші норми урегульовані Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України № 276 від 6 травня 2014 року.

Варто зазначити, що підприємці повинні надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому має бути зазначено період перебування на зборах.

Нагадаємо, раніше Міністерство доходів і зборів України повідомляло, що фізичні особи – підприємці, яких призвано до військової служби, не звільнялись від сплати ЄСВ. Проте, через запровадження часткової мобілізації до лав Збройних сил України Верховна Рада переглянула вказану норму.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат