Суд покарав убивць молодого чоловіка, який намагався завадити знущанням над собакою

16.05.2014 18:58 КРИМІНАЛ

Прокуратура вважає вирок занадто м’яким і оскаржуватиме його.

Днями Ужгородський міжрайонний суд виніс вирок групі молодиків, які до смерті забили молодого чоловіка, котрий у 2008 році зробив їм зауваження не знущатися над собакою, поплатившись за це життям. “РІО” свого часу інформувала читачів про цю шокуючу подію.

Нагадаємо, 4 липня 2008 року близько 23.00 компанія з 5 осіб, 4 з яких — підлітки, жорстоко побила 20-річного ужгородця. Суперечка виникла через те, що молодий чоловік зробив зауваження одному з хлопців, бо той мучив бездомного пса. Підігріті алкоголем хлопці напали на чоловіка, повалили його на землю і жорстоко побили. Його били кулаками і ногами. Викликана перехожими на місце події міліція допомогти потерпілому вже не встигла. Від травм він помер. Вдома у нього залишилася 1,5 місячна дитина. Тоді причетних до смертельного побиття затримали протягом кількох годин. Трьом із них було по 17 років, ще один 16-річний. П’ятий із підозрюваних — 20-річний хлопець — раніше був судимий за крадіжку, хуліганство, заподіяння тілесних ушкоджень, відсидів у в’язниці три роки.

У ході судового засідання, яке відбулося наприкінці квітня, прокуратура Ужгорода підтримала державне обвинувачення щодо зловмисників у скоєнні злочинів, передбачених пп. 7,12 ч. 2 ст. 115 — умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб із хуліганських мотивів, ч. 2. ст. 263 — носіння холодної зброї без дозволу та ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене раніше судимою особою. Незважаючи на надані докази, суд перекваліфікував дії підсудних на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого, повідомляє прес-служба прокуратури міста Ужгорода.

Згідно з вироком суду чотирьох винуватців у смерті молодої людини засуджено до двох років позбавлення волі кожного і тільки одному з них призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років. Однак прокуратура вважає вирок занадто м’яким і підготувала документи для оскарження цього рішення вже в Апеляційному суді Закарпатської області. «Прокуратура подаватиме апеляцію, оскільки вбивці молодого чоловіка, які вчинили такий зухвалий злочин у групі та за обтяжливих обставин, повинні понести більш суворе покарання, ніж призначене судом», — прокоментував дії прокуратури прокурор Ужгорода Володимир Гаврилюк.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат