Кротон заявляє, що прем’єр-міністр Угорщини не вимагав автономії для Закарпаття (СПРОСТУВАННЯ)

admin 13.05.2014 17:52 ПОДІЇ

Заява патріотично-виховної організації Закарпаття «КРОТОН» з приводу невиправданого ажіотажу щодо висловлювань прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Подаємо текст заяви.


Дорогі закарпатці!
Деякі українські ЗМІ подали інформацію про те, що Угорщина вимагає для угорців на Закарпатті автономії та подвійного громадянства. При цьому ці ЗМІ посилаються на виступ прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в парламенті Угорщини.

Насправді, Віктор Орбан у своєму виступі нічого не вимагав і лише торкнувся питання розвитку самоврядування для територій Карпатського басейну, де компактно проживають угорці. Хочемо наголосити, що подібні статті українських ЗМІ, які містять провокативні заголовки, лише збурюють суспільство в такий непростий час, коли і дійсно Україні доводиться відстоювати свою цілісність.

Такі провокативні статті вже викликали гнівні обговорення в соціальних мережах та в коментарях в багатьох інтернет-виданнях і ці статті лише розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Окрім того, саме статті з такими заголовками стали приманкою для багатьох російських ЗМІ, які масово поширюють цю інформацію, щоб завдати інформаційного удару по нашій країні, демонструючи ніби то її розвал.
Закликаємо журналістів бути більш обачними, не загострювати штучно міжетнічну ситуацію, писати лише правду і опиратися на перевірені та достовірні факти.

Зі свого боку наша закарпатська патріотична організація, яка стоїть на захисті інтересів краян всіх національностей, вкотре наголошує, що Закарпаття є багатоетнічним і мультикультурним краєм. Ми є патріотами Закарпаття і не допустимо міжнаціональної ворожнечі та нав’язування нам чужих ідей. Ми і надалі працюватимемо над тим, щоб домогтися від держави більшої самоврядності та визнання особливого територіального статусу.
Ми - закарпатці і гордимося цим!

admin

ТЕГИ : сепаратизмВіктор Орбан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат