Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 02.05.2014 07:00 ПОДІЇ

На календарі 2 травня, п’ятниця. Запам’ятовуйте яскраві миті життя, й вони підтримуватимуть ваш хороший настрій у тонусі. Нехай вихідні приносять бажаний релакс чи драйв, у залежності від ваших зацікавлень. Активного вам ранку, ароматного кавування й вдалих справ сьогодні!

Цитата дня: У юності все сприймається простіше: у душі весна – добре, немає відчуттів – і не треба. Лише з віком приходить розуміння: любов настільки важлива в житті, що її можна поставити в один ряд із здоров'ям.

© Святослав Вакарчук

02 травня 2014 року
по Закарпатській області: Мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень місцями короткочасні дощі, грози. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 5-10°, вдень 19-24°, у горах місцями вночі 2-5°, вдень 11-16° тепла.
Автошляхи: Вночі без опадів, вдень місцями короткочасні дощі, грози. Видимість добра, в дощі 1-2 км.
по м. Ужгород: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 6-8°, вдень 22-24° тепла.



За православним календарем 2 травня ІМЕНИНИ відзначають Агафангел, Антонин, Віктор, Георгій (Егорий, Єгор, Юрій), Дмитро (Димитрий), Іван (Іоанн), Матрена (Матрона), Ничипір, Пафнутій, Семен (Симеон), Трифон, Феона й Христофор.


Цей день в історії

1312 — Папа Римський Климент V передав майно Ордена тамплієрів Ордену госпітальєрів
1611 — опубліковано першу офіційно санкціоновану англомовну версію Біблії — «Біблію короля Якова» (KJV, King James Version)
1668 — Перший Аахенський мир, укладений між Францією й Іспанією
1703 — у Москві лютеранський пастор Ернст Глюк заснував першу в Росії гімназію


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї

Облмуздрамтеатр
4 травня — “Малюк і Карлсон”. Поч. о 12.00. “По ревізії”. Поч. о 18.00.

«Бавка»
4 травня — прем’єра вистави “Раз хатинка, два хатинка...” (М. Шувалов). Поч. об 11.00 та 13.00.

Ужгород, пл. Театральна
Щонеділі — відкрита екскурсія Ужгородом. Поч. о 14.00.

Ужгород, Боздоський парк
3, 4 травня — міжнародний турнір із петанку “Сакура-2014”.

Ужгород (реєстрація учасників — бар «Chicago», Корзо, 23/8)
4 травня — благодійний турнір із міні-футболу «I Believe In U».

Закарпатський державний російський драматичний театр (Мукачево, площа Миру, 1)
3 травня — презентація хореографічної вистави “НІК” Василя Козаря, переможця проекту "Танцюють всі-4" . Поч. о 18.00.

Мукачево, навпроти ринку «ГІД»
3, 4 травня — циркова програма “Імперіал-шоу”.

Мукачівський шаховий клуб (Мукачево, пл. Миру, 29/1“А”)
До 5 травня — шаховий турнір серії “Мукачево-рейтинг”.

Виноградів (збір неподалік міського фонтана)
4 травня — перша відкрита безкоштовна екскурсія “Виноградний Виноградів”. Поч. о 13.00.

Ужгород, провулок "Гірчичне зерно"
Виставка «50 відтінків рожевого».
До 31 травня — виставка "Революція в об’єктиві".

«Доміон»
До 7 травня   — «Нова Людина Павук-2. Висока напруга, 3D». Поч. о 10.00, 12.20, 18.10. «Інша жінка». Поч. о 14.40 та 20.30. “Кухня в Парижі». Поч. о 16.30 та 22.20.


Кінотеатр “5 елемент” (вул. Легоцького 19а, 3-й поверх)
До 7 травня   — «Інша жінка». Поч. о 10.00, 16.00, 20.00. “Феї: Таємниця піратського острова, 3D». Поч. о 12.00. «Нова Людина Павук-2. Висока напруга, 3D». Поч. о 13.30, 22.00. «Кухня в Парижі». Поч. о 18.10.

Мистецький центр “Галерея Ілько”
До 10 травня — проект «Великий перевіз. Резиденція».
Галерея працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Виноградів, міська картинна галерея «Імпасто»
До 10 травня — виставка картин Маргарити Тегзе.

Галерея «Ужгород»  
Великодня виставка.  
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.
Художній музей імені Бокшая
Виставка Надії Дідик (живопис і графіка).                            
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
До 25 травня — виставка «Творча спадщина Івана Антоновича та Сіона Івановича Сільваїв (різьба по дереву, живопис, писемні твори)» (виставка із фондової колекції музею).
До 25 травня — фестиваль «Дні буддійської культури». У рамках фестивалю тривають виставка «Скарби Тибету», кінопокази, лекції та майстер-класи з медитації.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
експозиція «Закарпаття у первісні часи» (кам’яний вік);
експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем»;
експозиція з історії духовної культури на Закарпатті;
експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина;
виставка народних музичних інструментів Закарпаття;
виставка народного одягу Закарпаття;
виставка стародруків та ікон XVIII – початку XX ст.;
фотовиставка Спілки фотохудожників Закарпаття «Розписи древніх храмів Карпатського регіону» Україна - Словаччина – Румунія –Угорщина.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постійно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена Закарпатської організації Спілки художників України.  

Центральна міська бібліотека для дітей «Казка» (пл. Б. Хмельницького, 3)
22 квітня—6 травня — всеукраїнська пересувна виставка дитячих малюнків «Національний банк майбутнього».

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки (вул. Виннична, 20)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Тобі варто присвятити цей день спілкуванню з друзями і розважальним заходом. Спробуй організувати заміський відпочинок для великої компанії. У другій половині дня можуть виникнути розбіжності з партнером. Не варто ображатися на критику на свою адресу, краще вживай заходів, щоб розрядити атмосферу. Увечері можуть завітати родичі, які принесуть турботи й занепокоєння.
Телець. Сьогодні тобі доведеться зайнятися вирішенням господарських питань. Усунення неполадок вдома може зайняти більше часу, ніж ти плануєш. У другій половині дня намагайся не втручатися в суперечки з родичами. Тобі потрібно відволіктися від турбот і зайнятися творчим і заспокійливим заняттям. Увечері рушай у кіно з коханою людиною, щоб розвіятися.
Близнюки. Сьогодні ти зможеш добре відпочити в спокійній і приємній атмосфері. Намагайся відмовитися від відвідування гучних місць з великим скупченням народу. У другій половині дня можуть загостритися хронічні хвороби. Відразу ж вжий необхідних заходів і почни дієту. Увечері на тебе чекає серйозна розмова з партнером на відверті теми, будь щирою і чесною.
Рак. У першій половині дня тобі варто подбати про те, щоб зробити приємний сюрприз близьким. Похід у торговий центр може спустошити сімейний бюджет. Не варто купувати дорогі речі, в яких немає гострої необхідності. У другій половині дня твій партнер може спровокувати сварку на грунті ревнощів. Не варто згадувати образи минулого, це може призвести до розриву стосунків.
Лев У першій половині дня на тебе чекають клопоти і дрібна суєта. Родичі можуть спантеличити тебе вирішенням своїх проблем. Тобі потрібно зайняти нейтральну позицію і дотримуватися ролі миротворця у конфлікті. У другій половині дня стережися незнайомців з авантюрними пропозиціями, існує ризик обману. Порада близької подруги допоможе відновити довіру у стосунках із партнером.
Діва. Цей день варто присвятити спілкуванню з родичами старшого покоління. Відродження сімейних традицій допоможе дізнатися важливу інформацію про минуле. У другій половині дня тобі варто подбати про наведення порядку у своєму гардеробі і позбутися старих речей. Твій партнер зробить приємний романтичний сюрприз. Увечері варто обмежити вживання рідини і солоної їжі.
Терези   У першій половині дня намагайся не лаятися з сусідами, краще вирішити конфлікт мирним способом. Тобі доведеться звернутися по допомогу до близького друга, щоб вирішити фінансове питання. У другій половині дня будь уважніше в громадських місцях і стеж за своїми цінними речами. Від великих і дорогих покупок варто утриматися. Увечері можуть виникнути перебої з електроенергією, стеж за своєю оргтехнікою.
Скорпіон Цей день варто провести в комфортній обстановці і в хорошій компанії. Спілкування з природою і споглядання гармонії навколишнього середовища допоможе відновити енергетичне поле. У другій половині дня на тебе чекає важлива зустріч із людиною з минулого. Не варто звертати уваги на поведінку оточуючих, вчися спокою і толерантності. Увечері варто відвідати світський захід, на тебе чекає цікаве знайомство.
Стрілець. Сьогодні буде напружений день, який принесе багато подій. За кермо сідати не варто, твої емоції можуть спровокувати аварійну ситуацію. У другій половині дня можуть виникнути розбіжності з родичами старшого покоління. Тобі потрібно стримувати свій гнів, щоб уникнути серйозного конфлікту. Увечері догляд за тілом та процедури з відновлення організму будуть ефективними.
Козеріг Вранці на тебе чекає несподівана зустріч із впливовою особою, який надасть фінансову підтримку. Не варто навантажувати себе побутовими клопотами, займися чим-небудь приємним. У другій половині дня відвідай цікавий захід або виставку. Тобі потрібні нові враження та яскраві емоції, щоб зарядитися позитивом. Увечері варто залишитися вдома і приготувати улюблену страву для свого обранця.
Водолій. У першій половині дня можуть виникнути фінансові складнощі, які заберуть багато часу. Не варто розраховувати на допомогу з боку друзів, все доведеться робити самій. У другій половині дня тобі варто зайнятися покупками для дому. Зміна інтер'єру приємно здивує домочадців і підніме тобі настрій. Увечері близькій подрузі знадобиться твоя допомога, зроби все, що в твоїх силах.
Риби Вранці можуть виникнути розбіжності з партнером через невирішені побутові питання. Тобі потрібно заспокоїтися і ухилитися від сімейного конфлікту. У другій половині дня спробуй усамітнитися, щоб виключити зовнішні подразники. Духовна робота і боротьба зі шкідливими звичками принесуть добрі результати. Увечері уникай спілкування з особами, які несуть негатив і втручаються в особисті справи.


А зараз — усміхніться :)


Українська інтерпретація до слова "Смайлик" - "Посміхунчик".



Піднімати російський прапор в українських містах, це все одно що вивішувати свої труси на сусідському балконі.



- Вік - це всього лише цифра.Він не визначає розум людини і її погляди на життя. Все залежить не від прожитих років, а від пережитих обставин в житті.
- Юначе, або паспорт показуйте, або кладіть пиво на місце!

Rionews

Коментарі :


02.05.2014 18:31 до снайпера

зло порожує зло.Не треба туди було пхатися,бо вони можуть прийти сюда і буде не до сміху.


02.05.2014 08:47 Снайпер плюс

В місті Славянськ розпочали проводити операцію"антитерор".Хотів би від щирого серця побажати нашим воєнним навести там порядок з мародерами і з різними пєтухами які наганяють страхи на людей!Але бажаю всім нашим залишитися живими,здоров*я .....


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат