В Ужгороді будуть платні паркомати

admin 01.05.2014 11:14 ПОДІЇ

Про це повідомили сьогодні, 30 квітня, на засіданні транспортної комісії Ужгородської міської ради, члени якої разом із представниками Громадської ради обговорили нагальні транспортні проблеми міста.

Насамперед, в центральній частині Ужгороді планують облаштувати сучасні платні парковки за європейськими стандартами. Зокрема, такий паркувальний майданчик може з’явитися на вул.Фединця.

Спільно з представниками Громадської ради міста члени комісії з’ясували, чи можливо оптимізувати рух і паркінг на площі Петефі, а також розширити паркувальну зону біля Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв.

На паркувальних майданчиках планують розмістити 9 паркоматів. Їх міська рада закупила у 2012 році, але досі вони не працюють і зберігаються у приміщенні мерії. «КП «Ужгородпарквідео» є збитковим і має 70 тис. грн заборгованості, – розповів Ярослав Шафарь. – До цього паркомати не запрацювали, бо місто змушене було б сплачувати значні податки за землю. Крім того, не маємо ефективного механізму покарання водіїв, які не платять за паркінг. Паркомати встановимо, але не одночасно і не стихійно».

Як покарати неплатників на парковках, на засіданні комісії прозвучало кілька версій. Ярослав Шафарь запропонував блокувати порушників алюмінієвою огорожею, інші члени комісії – використовувати блокування колес, а також евакуатори. Щодо   останнього способу, то, як зауважив заступник мера, наразі це неможливо: в Ужгороді немає окремої території для розміщення всіх оштрафованих автомобілів. Крім того, потрібні зміни в українському законодавстві щодо паркування – наразі чинні закони ускладнюють судовий процес із порушниками. Тому з допомогою юристів ініціативної групи члени комісії звернуться до Кабміну щодо внесення змін до законодавства. Опісля створять комісію, яка вирішить, де розмістити паркомати.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат