На Закарпатті з 12 по 15 травня - Європейський тиждень

admin 29.04.2014 16:53 ПОДІЇ

З 12 по 15 травня 2014 року Закарпатським осередком Спілки дипломатів України спільно з Факультетом міжнародних відносин заплановано проведення «Європейського Тижня» в Ужгородському національному університеті.

Мета заходу – ознайомлення студентської та викладацької громади з історією, ментальністю, сьогоденням європейських країн, пропагування європейських цінностей, підтримка європейського розвитку нашої країни.

В рамках Європейського Тижня маємо намір звернути особливу увагу на наших найближчих сусідів. В цьому контексті плануємо проведення зустрічей з керівниками консульських місій, акредитованих в регіоні – Угорщини, Словаччини, Чехії. Формат заходу – відкрита лекція, під час якої пропонується обговорити питання розвитку представленої країни на сучасному етапі, плюси та мінуси її інтеграції до ЄС, основні напрямки діяльності консульської установи.

Окрему увагу пропонується також приділити особистості дипломата – мотивація вибору професії, кар’єрне зростання та просування по службі, власний досвід успішної людини тощо.

У контексті Європейського Тижня також буде проведено практичне заняття «Діяльність сучасної європейської консульської установи» на базі Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Під час зустрічі буде проведено презентацію установи: історія, місія, діяльність, пріоритети, майбутнє, надані відповіді на практичні запитання, проведено ознайомлення з веденням прийому громадян, роботою візової секції, наданням консульських консультацій.

Подібна практика започаткована керівником Закарпатського осередку Спілки дипломатів України Аленом Пановим у 2012 році і є регулярним навчально-практичним інструментом у програмі здобуття фаху міжнародника студентами Ужгородського національного університету. «Європа – не лише географічна, економічна або політична категорія. Це ментальність, своєрідний стиль життя. Якщо ми декларуємо свій намір «жити по-європейськи», було б непогано, для початку, збагнути філософію європейців. Нічого не допоможе нам краще це зробити, аніж особистий досвід спілкування. Саме тому значну увагу приділяємо просвітницькій роботі у молодіжному середовищі. Молодь – наше майбутнє, це аксіома. Яким ми її виховаємо, таким і буде наше майбутнє. Сподіваюсь, що у нас воно буде добрим» - прокоментував подію Ален Панов.

admin

Коментарі :


30.04.2014 12:27 Світлана

Панов-молодець, завжди робит щось корисне, наш найкращий викладач


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат