В Ужгороді вже не до Пушкіна

admin 28.04.2014 16:39 ПОДІЇ

Репліка читача щодо благоустрою обласного центру Закарпаття

У пресі вже піднімалося питання того, що через брак коштів, або через звичайну байдужість, так і не закінчена реконструкція площі Народної в Ужгороді. Однак сподіваюся, що здоровий глузд візьме гору і цю площу таки приведуть до того виду, як це було задумано. А от чи вистачить здорового глузду в іншому благоустрої – площі Пушкіна. Цього року в червні буде ювілей російського поета і було б доцільно привести площу поблизу набережної, де встановлено бюст Пушкіну в більш менш охайний вид. Принаймні, той таки колишній губернатор Олександр Ледида свого часу обіцяв, що окрім Народної він сприятиме реконструкції і площі Пушкіна.
Однак тепер Ледида вже ніби й не «при ділах», але мова не так про нього, як про ту ситуацію, в якій ми перебуваємо. Тиск Росії на нашу країну викликає агресивну реакцію громадян України. У свою чергу вже почалася війна проти пам’ятників України на загарбаній росіянами території Криму.

Буквально днями там ліквідували пам’ятник гетьману Сагайдачному. Дуже сподіваюся на те, що в ужгородців вистачить розуму не мститися пам’ятнику російському поетові Пушкіну. Гадаю, що ужгородці навпаки могли б показати, що не є варварами і у відповідь на вандалізм в Криму вшанувати великого Пушкіна хоча б невеличким облаштуванням площі його імені. Є добровольці?

Олена Висотич

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат