Завдяки достатній кількості закарпатської капусти   ринки готові стабілізувати ціни на цей овоч

admin 28.04.2014 13:58 СОЦІО

Трохи менше, ніж за 2 тижні капуста, у середньому по країні, додала 44,6% до попередньої ціни. Про це йдеться у моніторингу цін на соціально значущі товари, що проводить Мінекономрозвитку. Разом з тим, зауважує видання RegioNews із цитування експертів, закарпатські аграрії сьогодні постачають на ринки достатньо капусти, аби стабілізувати ціни чи, навіть, забезпечити деякий їх спад.

Закарпаття постачає на ринки достатньо капусти, щоб стабілізувати ціни на цей овоч
Так, згідно з даними моніторингу, у роздрібному продажі станом на 22 квітня середня вартість капусти білокачанної сягнула відмітки у 9,34 грн за кг. Тобто за 12 днів вона підскочила у ціні на 2, 88 грн. Причиною такої ситуації фахівці називають дефіцит овочу в господарствах виробників та нестабільність на валютному ринку.

«Причинами, які викликали таку високу ціну на капусту стали невеликі її запаси у господарствах. Лише одиниці мають достатні об’єми для постачання у торгівельні мережі. Також на ціну вплинули коливання на валютному ринку. На фоні дефіциту власної капусти була потреба у імпорті, який суттєво здорожчав після девальвації гривні», — пояснює керівник плодово-овочевого сектору «АПК–Інформ» Тетяна Гетьман.

За словами експерта ціна по якій сьогодні реалізовують торішню капусту вже сягнула психологічного максимуму.

«Після появи на ринках, у достатній кількості, молодої капусти та інших ранніх овочів, подальший ріст цін малоймовірний, не виключений навіть деякий спад, — запевняє Гетьман, — Сьогодні на ринки закарпатські аграрії постачають достатні об’єми молодої капусти. Яка нині дещо дорожча ніж роком раніше, але і стара і молода капуста сьогодні в однакову ціну».


Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат