Ужгородці сортуватимуть сміття

admin 22.04.2014 10:07 СОЦІО

Завтра, 23 квітня заплановано провести інформаційно — презентаційну кампанію «Зробимо місто чистим!», де буде представлено нові сучасні контейнери євро зразку для селективного збирання ресурсоцінних складових побутових відходів.

Як повідомила гендиректор підприємства «АВЕ Ужгород» Марія Оленич, вже незабаром в Ужгороді з’являться спеціальні контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів.
Зокрема, у рамках акції відбудеться демонстрація світового досвіду поводження з вторинною сировиною, що слугуватиме соціальним орієнтиром для захисту навколишнього природного середовища. Також проводитимуться показові виступи, конкурс: «Хто правильно та скоріше розділить сміття», майстер-клас із роздільного збирання відходів. До участі у заході будуть залучені вихованці Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Планується встановити близько двох десятків контейнерів в обласному центрі для роздільного сортування.

Отже, роздільне сортування твердих побутових відходів є звичною європейською практикою. Ужгородцям ангадують, що потрібно дотримуватися кілька правил, а саме: ПЕТ-пляшки, перш ніж викидати, слід стискати і відкрутити кришку, а в контейнер для паперу не вкидати упаковки від пральних порошків, соків, молочних та інших харчових продуктів.
Відсортовані відходи використовують повторно, отже непотріб не опиняється на сміттєзвалищі і відповідно не забруднює грунт.

Цікаві факти:
1 тонна зібраної макулатури зберігає від вирубування 17 дерев;
1 тонна вторинних полімерів (пляшка ПЕТ та поліетиленові кульки) економить 16 тон сирої нафти;
1 тонна склобою економить 300 кг кальцинованої соди та 1250 кг первинних матеріалів для шихти.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : сортування сміттяЕкологія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат