Угорського депутата, який заявив претензії на Закарпаття, ПАРЄ позбавила голосу

admin 17.04.2014 14:50 ПОДІЇ

Угорського депутата, який на останній сесії ПАРЄ назвав Україну "штучною державою", позбавили права виступати в ПАРЄ. Про це заявила президент ПАРЄ Анн Брассер, повідомляє Deutsche Welle.

На останній сесії ПАРЄ член угорської делегації виступав під час дебатів у футболці з написом "Закарпаття законно належить Угорщині", а в своїй промові назвав Україну "штучною державою". Наразі депутата позбавили права виступати в ПАРЄ.

Як повідомила президент ПАРЕ Анн Брассер, "Цей член угорського парламенту вже був позбавлений права виступати, і воно йому було повернене під час нинішньої сесії. На січневому засіданні, коли я нагадала йому, що він не може виступати, він дуже голосно обурювався, а потім виклав в Інтернеті своє звернення про те, що нібито в будинку демократії його позбавили права голосу і порушили тим самим свободу слова. Після цього я отримала чимало електронних листів з погрозами", - сказала президент ПАРЄ.

Крім того, Брассер поінформувала, що це остання сесія для угорського делегата. "Ця сесія - остання сесія цього джентльмена, він не брав участі в парламентських виборах, що відбулися минулого тижня в Угорщині. Я не втручалася у його виступ, тому що не хотіла, щоб він знову зробив з себе жертву і привернув тим самим до своєї особистості ще більше уваги. Думаю, що найкращий спосіб відповіді таким політикам - це просто їх ігнорувати", - зазначила Брассер.


Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат