Закарпатські депутати пропонують   відкрити вело-пішохідний пункт «Лубня -Волосате»

admin 17.04.2014 12:33 ПОДІЇ


Депутати Закарпатської обласної ради звернулися до уряду із проханням вирішити питання щодо відкриття та розбудови вело-пішохідного туристичного пункту пропуску через українсько-польський кордон «Лубня – Волосате» .


«Закарпаття є сусідом Підкарпатського воєводства Республіки Польща, підтримує з ним тісні партнерські відносини на основі двосторонньої угоди про співпрацю. Багато років триває співробітництво між Великоберезнянським   районом України та повітом Леско Польщі. Традиційно по обидва боки кордону проводяться Дні добросусідства. Проте прямого сполучення через кордон із Підкарпатським воєводством немає.
Незважаючи на неодноразове порушення цього питання з боку органів місцевого самоврядування обох сторін, досі на закарпатській ділянці українсько-польського кордону нема жодного пункту пропуску, і населення, і туристи змушені для перетину кордону долати відстань понад 100 км до найближчого пункту пропуску у Львівській області або здійснювати   транзитний маршрут через Словаччину.
Розв’язати цю проблему можна було б шляхом відкриття пункту пропуску «Лубня – Волосате». Як з українського боку, так і з польського до кордону веде автомобільна дорога. Відтак відкриття вело-пішохідного туристичного пункту пропуску не потребує особливих капітальних вкладень для облаштування прикордонної інфраструктури.
Актуальність теми відзначила і Комісія з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва (протокол від 4 квітня 2013 року,
м. Красічин, Польща).
Разом з тим відкриття такого пункту пропуску сприяло б доступу польських громадян до значного туристично-рекреаційного ресурсу Закарпаття, а українці мали б змогу ознайомитися з багатою історико-культурною спадщиною братньої країни, зокрема Бещадського природного парку.
Реалізація зазначеної ініціативи сприятиме підвищенню рівня життя населення прикордонних територій, ефективному використанню їх туристичних та природних ресурсів, покращенню соціально-економічного розвитку громад по обидві сторони українсько-польського кордону, розбудові інфраструктури та залученню інвестицій.
У зв’язку з цим Закарпатська обласна рада звертається до Кабінету Міністрів України ініціювати на міжурядовому рівні розгляд питання щодо відкриття вело-пішохідного туристичного пункту пропуску «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні», - йдеться у тексті звернення.
Прийняте   звернення також буде надіслано народним депутатам України від Закарпатської області.
Прес-служба облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат