Із кризи Україну виведе політика національної консолідації, вважає Олександр Вілкул

admin 16.04.2014 15:33 СОЦІО

- Прагнення нової влади використовувати силові методи - це шлях до ескалації подальшого протистояння. Насильство не може вирішити жодної політичної та гуманітарної проблеми. Тільки політика національної консолідації виведе країну з кризи, - заявив Олександр Вілкул, один з лідерів Партії регіонів.

Він підкреслив , що більшість українців підтримує стратегію компромісу , яка забезпечить збереження цілісності України .

Навіть на міжнародному рівні Уряд не зможе забезпечити необхідний рівень підтримки своїм діям. Зокрема , вчора Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун , відповідаючи на пропозицію т.в.о. Президента України Олександра Турчинова ввести миротворчі війська в Україну підкреслив , що як і раніше сподівається на мирне вирішення конфлікту:

- Хочу висловити свою повну підтримку народу України . Я зроблю все від мене залежне , щоб ситуація скоріше вирішилася мирним шляхом.

Події останніх днів показують , що в суспільстві набирають силу деструктивні кризові процеси . Київ також побоюється , що масштабна армійська операція може спровокувати розширення соціальної бази протесту на Південно- сході. При цьому хаотичні дії нової влади викликають зростання невдоволення і у її недавніх прихильників. Напруження ситуації може призвести до того , що в столиці обурені прихильники Майдану самі попросту знесуть нинішню владу .

Експерти підкреслюють , що зростає рівень агресії в суспільній свідомості. Ситуація посилюється несприятливими соціально-економічними процесами , які запустили нові керівники держави - ​​падає курс гривні , зростають ціни , населення з тривогою чекає підвищення тарифів на ЖКГ. При цьому уряд досі не може запропонувати суспільству зрозумілу стратегію своїх дій.

Тому, вважає Вілкул , зараз головне для всіх політиків і суспільно активних громадян - не допустити громадянської війни і руйнування держави .

- В умовах тотальної кризи єдино ефективною є збалансована політика, побудована на основі діалогу , з урахуванням специфіки регіонів , - сказав Вілкул.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат