Солотвино просить позбавити його статусу курортної зони

admin 09.12.2013 14:32 ПОДІЇ

Відповідне клопотання на розгляд районної сесії направила Солотвинська селищна рада.


Статус курортної зони місцевого значення населеному пункту було надано Закарпатською обласною радою у жовтні місяці 2001 року.

Сюди входила територія 14, 2 га баз відпочинку Української алергологічної лікарні, обласної алергологічної лікарні, ТзОВ «Озеро Кунікуда», кооператив «Ялинка» в районі солоних озер.

Враховуючи надзвичайну екологічну ситуацію, яка склалася внаслідок виробничої діяльності і затоплення солевидобувних шахт ДП «Солотвинський солерудник», як така курортна зона втратила своє призначення.

Розмивання соляних пластів тут призвело до того, що земля сповзала вниз, утворюючи карстові провалля. І на сьогодні не припиняється поява інших обвалів і просідань грунту техногенного походження.

Відповідно до урядової програми, людей, що потрапили у небезпечну зону буде переселено у новозбудований житловий комплекс села Теребля.
На шістнадцятій сесії Тячівської ради шостого скликання, що відбулася 4 грудня 2013 року, депутати прийняли рішення направити клопотання Закарпатській обласній раді позбавити селище Солотвино статусу курортної зони місцевого значення.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат