Євромайдан: Сторони конфлікту закінчили підготовку до реалізації радикального сценарію

admin 09.12.2013 14:26 СОЦІО

Сторони конфлікту закінчили підготовку до реалізації радикального сценарію - експерти Інституту Горшеніна. Актуальними залишаються три варіанти розвитку ситуації в Україні



І влада , і протестувальники на Майдані завершили підготовку до радикальних варіантів розвитку подій, вважають експерти Інституту Горшеніна.

При цьому в Інституті зазначають, що влада обрала тактику вичікування і все ще сподівається на зменшення енергії протесту. Одночасно відбувається підготовка до локалізації найбільш активних організаторів протесту, проти лідерів порушуються кримінальні справи, уточнюють експерти. До центру Києва стягуються внутрішні війська і спецпідрозділи.

З іншого боку, на думку експертів Інституту Горшеніна , опозиція перебуває у "вилці" між вимогами західних політиків про неприпустимість силового вирішення конфлікту і зростаючою радикалізацією настроїв натовпу з іншого.

Експерти Інституту Горшеніна зазначають, що актуальними залишаються три варіанти розвитку ситуації. «Принаймні зростання ймовірності на сьогоднішній день це - так званий " югославський "варіант", з введенням надзвичайного стану, локалізацією протесту в західних областях України з центром у Львові, спробою його силового придушення і введенням зовнішнього управління для примирення конфліктуючих сторін.

«Білоруський» варіант, з придушенням будь-яких форм протесту по всій Україні, арештом політичних лідерів і активістів Евромайдану, і подальшої самоізоляції влади.

lb.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат