Органзатори мітингу школярів можуть сісти на півроку

admin 30.10.2013 14:45 ПОДІЇ

Міліція збирає інформацію про організаторів мітингу школярів проти перенесення осінніх канікул на зимовий період. Подію в УМВС кваліфікують як групове порушення громадського порядку за що передбачено штраф до 850 гривень, або арешт на строк до півроку.

Про це повідомляє Zaholovok.com.ua з посиланням на   УМВС України в Закарпатській області. Разом з тим у міліції зазначають, що інформація про нібито репресії учнів не відповідає дійсності. Наразі правоохоронці збирають інформацію щодо організаторів стихійного мітингу, аби притягнути їх до передбаченої законом відповідальності за порушення громадського порядку. Дана подія попередньо кваліфікується   за ознаками ст.293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку), за що передбачено штраф до 850 гривень, або арешт на строк до півроку. Водночас про жодні репресії до самих учнів, які були учасниками подій довкола мерії, не йдеться.

Крім того, у міліції підтверджують, що   в Ужгородський міськвідділ міліції надійшов лист мера Ужгорода Віктора Погорєлова, в якому він просить встановити осіб, причетних до організації вказаних порушень громадського порядку, і вжити відповідних заходів реагування згідно з чинним законодавством.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат