Ансамбль народного танцю з Ужгорода переміг на львівському конкурсі

Віталій Рац 29.10.2013 12:11 ПОДІЇ

 

26-27 жовтня 2013 року у Львові за участю учнівської та студентської молоді Закарпаття відбувся ІІІ-ій Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії імені Героя України Мирослава Вантуха. Фестиваль проводився з метою пошуку та розвитку нових форм народного танцю. В його конкурсній програмі брали участь колективи незалежно від відомств та підпорядкування регіонів України та Росії.

Також свої танцювальні виступи у номінації «спеціалізовані заклади» продемонстрували учасники із Закарпаття, створені при Ужгородському коледжі культури і мистецтв - народний ансамбль народного танцю «Кольори Карпат» та народний ансамбль угорського танцю «Сонях» (художні керівники – заслужені працівники культури України Іван Пастеляк та Михайло Шютів). У їх виконанні були представлені закарпатські та угорські танці такі як – «Турянський», «Дробойка», «Колочайський чардаш» та «Роман Фрготовш».

На огляд, який проводився у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича, кожен колектив підготував по два номери із запальними та цікавими танцями, які оцінювало поважне журі. Почесним головою журі був Мирослав Вантух – генеральний директор, художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського, Герой та народний артист України. За основу оцінки виступів бралися до уваги такі основні критерії як артистизм та творча постановка.

Фестиваль завершився Гала-концертом та церемонією нагородження переможців Третього Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Героя України Мирослава Вантуха проходив наступного дня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Приємно відзначити, що переможцями оглядин стали учасники ансамблю народного танцю «Кольори Карпат» (художній керівник – І.І.Пастеляк), які були нагороджені сертифікатом на суму 5 тис. гривень для придбання сценічного одягу. Також колектив було відзначено за своєрідну автентичність танців.

Фіналісти фестивалю створили велике свято, де головною родзинкою був український танок, що запалив усіх глядачів своєю

динамікою та темпераментом. Гостем програми гала-концерту був Ансамбль танцю народів світу «Акцент» із Москви.

Культурно-мистецькі заходи такого масштабу дають поштовх для розвитку хореографічного мистецтва України, сприяють творчому обміні досвідом на рівні художніх колективів, балетмейстерів, постановників, окремих установ та організацій.

_____________

Контакти:
вул.Минайська,38/80, м.Ужгород,
Закарпатська обл., Україна, 88015.
тел. - (0312)66-21-80 приймальна.
веб-сайт: www.college-kulturi.uz.ua

Віталій Рац

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат