КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 02.01.2013 17:13 ПОДІЇ

На Хустщині сталася ДТП зі смертельними наслідками, від феєрверку постраждав закарпатець, киянка заблукала у Карпатах, двоє інших киян стали жертвами грабіжників. В Хусті, Ужгороді та Мукачеві теж "попрацювали" крадії. Закарпатець напав на міліціонера після скоєної ДТП.

Повертаючись зранку зі святкування, 30-річний житель Хуста не впорався в с.Нанково з керуванням свого автомобіля ВАЗ-2106 і зіткнувся з бетонним парканом. Внаслідок ДТП від отриманих травм загинув 26-річний пасажир «шістки», який помер у кареті «швидкої» дорогою до лікарні. Сам водій (у нього взято кров на визначення вмісту алкоголю) відбувся закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку та ушкодженнями спини й руки. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик міліції.

***
Не обійшлося на Новий рік й без нещасних випадків. Так, у саму новорічну ніч в Хустську ЦРЛ потрапив 29-річний житель міста, в якого лікарі діагностували рвану рану чола та   опіки обличчя. Про пригоду повідомили в міліцію. Як з′ясували правоохоронці, потерпілий запускав у дворі свого будинку новорічні феєрверки, порушивши правила техніки безпеки, внаслідок чого заряд потрапив йому в обличчя…

Молода киянка приїхала на Новий рік на Закарпаття з метою піднятися на гору Говерла, однак несподівано заслабла й ледь не заблукала в горах. Про це дівчина повідомила по телефону свого київського приятеля, а той зателефонував рятувальникам. В свою чергу ті повідомили про даний випадок в міліцію. В ході оперативно-розшукових заходів заблукалу 24-річну київську туристку знайшли в колибі в урочищі поблизу селища Ясіня на Рахівщині, де вона зупинилася переночувати. Життю та здоров′ю дівчини ніщо не загрожує.

Ще один киянин потрапив у новорічну ніч в халепу в Мукачеві. 24-річний турист хильнув зайвого й прогулювався нічним містом. Біля готелю до нього причепилася невідома компанія. Зловмисники побили свою жертву й відібрали дорогий мобільний телефон «Айфон», гроші в сумі 300 доларів і документи. Потерпілий опинився в лікарні зі струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою, а його кривдників розшукує міліція.

Інший киянин зупинився на Новий рік в готелі в Берегові. Тут від нього поцупили спортивну сумку, в якій був фотоапарат, медичний пристрій для вимірювання тиску й гроші в сумі 500 гривень. Потерпілий звернувся із заявою в Берегівський райвідділ міліції й крадія розшукують.

***
Напередодні Нового року в Хусті стався пограбунок. Неподалік від місцевого вокзалу до 38-річного місцевого мешканця причепилися невідомі. Побивши свою жертву, грабіжники забрали   гроші в сумі 550 гривень. Потерпілий звернувся за допомогою в міліцію. Одного з грабіжників—17-річного хустянина вже затримано, його подільників розшукують.

Розшукує міліція й грабіжника, який напав в Ужгороді на вулиці на 56-річну перехожу й відібрав від своєї жертви сумочку, в якій були гроші в сумі понад двісті доларів, триста гривень, кілька євро, банківська картка та паспорт.

Іншою жертвою грабіжників став 18-річний житель с.Дерцен Мукачівського району. Хильнувши зайвого, хлопчина повертався додому зі святкування Нового року, на вулиці його перестріли невідомі зловмисники, й скориставшись безпорадним станом п′яного молодика, відібрали від нього куртку, кросівки та мобільний телефон. Грабіжників розшукує міліція, хоча потерпілий був настільки п′яний, що навіть не зміг описати зовнішність своїх кривдників…

Робили на свята біду й злодії. Так, у квартиру жінки-підприємця з Мукачева проникли за її відсутності шляхом підбору ключа до вхідних дверей невідомі зловмисники й викрали гроші в сумі 23 тисячі гривень, триста доларів і мобільний телефон. Виявивши пропажу грошей, господиня звернулася за допомогою в міліцію й крадіїв розшукують.

22-річний киянин приїхав зустрічати Новий рік до Ужгорода. Відпочивав із друзями в одному з нічних клубів обласного центру, де мав необережність залишити без нагляду свою шкіряну куртку вартістю п′ять тисяч гривень. Чим і скористався невідомий зловмисник, якого тепер розшукують.

***
У передсвяткові та святкові дні працівники органів внутрішніх справ переходять на посилений варіант несення служби. Як свідчить досвід, коли народ масово гуляє, то нерідко виникають різноманітні правопорушення: п′яні бійки, хуліганства, викрадення автотранспорту, дорожньо-транспортні пригоди тощо. Активізуються перед святами й злодії та грабіжники, вишукуючи об′єкти для своїх злочинних набігів, аби було за що свята відгуляти…  

Не бракувало всього цього й тепер. Найрезонансніший злочин передноворічної доби стався на Тячівщині. Ввечері 31 грудня в будинок 30-річного приватного підприємця з с.Тячівка цього району увірвалися двоє невідомих. Один із бандитів мав у руці пістолет, а обличчя обох прикривали шарфи. Погрожуючи господарю пістолетом, розбійники забрали з хати гроші в сумі 200 тисяч гривень і втекли.

Дана подія попередньо кваліфікується як розбійний напад, нападників розшукує міліція. За скоєне бандитам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

***
Не обійшлося на свята й без опору працівникам міліції, через що правоохоронцям довелося навіть застосовувати зброю. У ніч з 1 на 2 січня працівник ДАІ у званні ст. лейтенанта міліції ніс службу в Перечині. Серед ночі правоохоронець став свідком автопригоди біля тамтешнього ресторану. Автомобіль «Мерседес» зіткнувся з автомобілем «Деу», пошкодивши йому задні дверцята та крило.

Невдовзі офіцер виявив на автостоянці біля іншого перечинського ресторану підозрілий автомобіль «Мерседес» з характерними після ДТП ушкодженнями. Біля іномарки знаходилося п′ятеро молодиків, які на вимогу міліціонера відмовилися назвати власника машини. Більше того, один із зухвальців несподівано сів за кермо службового автомобіля працівника ДАІ «Фольксваген Пассат» і спробував втекти. Коли ж міліціонер наказав зухвальцю вийти з машини, той вийшов і вдарив стража порядку головою в обличчя! Міліціонер дістав пістолет і здійснив попереджувальний постріл вгору, проте хуліган далі не вгамовувався, а ще раз ударив «даішника» головою в обличчя! Лише після другого пострілу вгору компанія розбіглася, а самого хулігана вдалося затримати. На все це вчасно підоспіла й слідчо-оперативна група, яку викликав на місце пригоди інспектор ДАІ.

Нічним «буяном» і кривдником міліціонера виявився 38-річний приватний підприємець з Ужгорода, якого затримано, а його автомобіль «Мерседес» поміщено на штрафмайданчик. Наразі дана подія кваліфікується як опір працівнику міліції. Обставини нічного інциденту в Перечині повинно з′ясувати слідство.

За матеріалами сайту УМВС України у Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат