Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 25.12.2012 07:00 ПОДІЇ

 

На календарі вівторок, 25 грудня. Нехай вже зранку вас оточують тільки приємні речі, бажані люди й огортає аромат свіжозвареної кави. Гармонійне прокидання ще нікому не завадило, тож нехай до нього додаються лише корисні справи й успішні рішення. Шукайте затишок в ранковій прохолоді разом з кавуванням і Rionews) Гарного дня!

Цитата дня: Життя людини настільки складна річ, що іноді страшніше жити чим померти.   (Сергій Меткий)

25 грудня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 3-4° тепла. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня піде дрібний дощ, який не заспокоїться до пізнього вечора.
Народний прогноз погоди
: 25 грудня відзначається день пам'яті святителя Спиридона, чудотворця. Це найхолодніший день грудня - сонцестояння: "Сонце переходить на другий бік". Цей день визначав характер усієї зими. Якщо сонечко на Спиридона - дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній - бути Новому року теплим і похмурим. Якщо ніч ясна, зима буде холодною, а літо жарким; якщо ніч темна - зима буде теплою, а літо - похмурим.

За православним календарем 25 грудня ІМЕНИНИ відзначають Олександр, Амонафа, Анф, Разумник, Спиридон (Свирид) і Ферапонт.


Сьогодні також:
• Різдво у Католицькій Церкві
• День пам'яті Святителя Спиридона, Тримифунтського чудотворця, одного з найшанованіших православних святих


Цей день в історії

336 — У Римі відбулося перше документально підтверджене святкування Різдва.
800 — У Римі папа Лев III коронував франкського короля Карла Великого імператором. Карл став другим, після візантійського імператора, хто прийняв цей високий титул.
1025 — Мєшко II Ламберт коронований на короля Польщі.
1066 — Вільгельм Завойовник став королем Англії.
1076 — В Гнєзно відбулась коронація Болєслава II Сміливого на короля Польщі.
1492 — Каравела «Санта-Марія», на якій Христофор Колумб доплив до берегів Америки, налетіла на рифи біля берегів Гаїті через недбалість вахтового матроса. Індіанці допомогли зняти з судна цінний вантаж, гармати і продовольство, але корабель врятувати не вдалось.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

«Доміон»
До 27 грудня — «Ральф-руйнівник». Поч. о 12.00, 13.50 та 18.30. «Хмарний атлас». Поч. о 15.40 та 20.30.

Падіюн
Фотовиставка «Фото-магія».
Виставка новорічних виробів «Новорічні візерунки».
20 грудня — концерт народної та класичної музики «Різдвяний передзвін». Поч. о 17.00.

Художній музей імені Бокшая
Виставка молодіжного об’єднання «Малий Лувер» (дитячі малюнки присвячені Різдвяним святам).
Виставка Товариства угорських митців Закарпаття ім. Імре Ревеса.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Бавка» (пл. Театральна)
До 14 січня — свято Миколая та Новорічно-Різдвяні інтермедії «На Новий рік казковий приходь у театр ляльковий».

Галерея «Ужгород»  
Персональна виставка Габріела Булеци (живопис).
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка «Діалоги» Любовнянського музею-замку у Старій Любовні.
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.


Що обіцяють зірки?

Овен. Досить напружений і суперечливий день. Постарайтеся більше уваги приділити своєму здоров'ю. Однак не варто відмовлятися від відповідальності, яка лежить на вас. Якщо вас запитають - відповідайте, але без грубості, так краще для вас. Постарайтеся цей день провести спокійно і без зайвого нервування.
Телець. Вам сьогодні варто більше часу приділити вашим стосункам із близькими. Напевно у вас накопичилося чимало сімейних справ, і вони вимагають від вас вирішення. Водночас фінансові питання також не можна випускати з поля зору. Чудовий день для примноження того, що вже маєте, а також для вирішення низки практичних питань. Не бійтеся наполягати на своєму.
Близнюки. Сьогодні ви матимете достатньо сил і можливості впоратися із запланованими справами. Цілком імовірно, що сьогодні вас оточуватиме чимало людей, а ваш телефон розпалиться від тієї кількості дзвінків, які йому доведеться обробити. Будьте вкрай уважними і акуратними в спілкуванні з іншими людьми. Вам не можна проявляти недбалість і зарозумілості.
Рак. Чудовий день для тих, хто прагне до самореалізації, особливо в творчому напрямку. Вам варто більш серйозно і відповідально ставитися до всіх ідей, які вам приходять в голову. Не дозволяйте їм гинути, записуйте найцікавіші з них. Плануйте, шукайте однодумців і якось ви обов'язково впіймаєте птаха удачі за хвіст.
Лев Сьогодні на вас чекає приємне здивування. Чудовий день для зустрічей і спілкування. Не дозволяйте собі відмовлятися від приємного проведення часу з друзями та колегами. Саме це вам зараз необхідно, як повітря. День сприяє прояву вашого ентузіазму в спілкуванні, а також прояву емоцій.
Діва. Сьогодні вам варто ще раз уважно перевірити всі папери, звітність і переконатися, що там все гаразд. Будьте обережні у стосунках із вашими колегами. Можливо, хтось хоче вам насолити або посісти ваше місце. Тому пильність - це те, на що ви повинні звернути увагу в першу чергу. Зменшіть свої витрати. Економія зараз вам на руку.
Терези. Чудовий день, враховуючи той факт, що на даному етапі вас можна назвати людиною, яка визначилася зі своїми почуттями, а також із напрямком своєї діяльності. Тому не переживайте через нісенітницю. Навпаки, вам потрібно сконцентруватися на тих планах та ідеях, які ви зараз маєте.
Скорпіон Цей день вам варто провести в оточенні рідних і близьких. Присвятіть цей день їм. Не переживайте щодо фінансового становища - все вирішитися якнайкраще для вас. Якщо таки маєте сумніви - порадьтеся з авторитетною людиною. Напевно її досвід і знання намалюють перед вами справжню картину вашого існування.
Стрілець. Яскравий день, наповнений емоціями і переживаннями. Але вам не варто турбуватися. Поряд з вами є людина, яка вас підтримає в будь-який момент. Будьте уважні до свого оточення. Не переживайте через дрібні неприємності. Пам'ятайте про свої інтереси - це додасть вам сил.
Козеріг Сьогодні варто звернути увагу на своє самопочуття і постаратися не перевтомлюватися. Наприкінці дня ви можете дуже втомитися від вирішення низки робочих питань. Але це не має вас зупиняти. Постарайтеся до кінця року закрити питання, пов'язані з фінансами і кар'єрою. Всіх домовленостей найкраще досягти саме зараз.
Водолій. Сьогодні вам варто звернути увагу на стосунки з тими, хто нижче за вас рангом або статусом. Своєю гордістю ви ризикуєте взяти вогонь на себе, а це вкрай несприятливо особисто для вас. Чим кращий настрій ви матимете - тим краще для всіх. Постарайтеся не перебільшувати своїх можливостей.
Риби. Сьогодні варто більше уваги приділити стосункам із коханими. Цілком імовірно, що спільний шопінг принесе не тільки багато вражень, але й чимало користі. Тому можете сміливо планувати проведення цього вечора у торгівельних центрах. Будьте практичними у своїх витратах.

А зараз — усміхніться :)


- Я люблю тебе.
- Спасибі.
- Я чекала іншої відповіді...
- Велике спасибі?


Через злочинну недбалість працівників музею, картина Малевича «Чорний квадрат» цілий місяць провисіла догори ногами.

Англо-український словник:
Wе аrе thе сhаmрiоns – Ми шампіньйони.
Вуе bуе bаbу, bаbу gооd bуе – Купи, купи дитину, дитина – хороша покупка.
Lеt’s hаvе а раrtу – Давайте організуємо партію!
I lоvе уоu, bаbу! – Я люблю вас, баби!

Image Hosted by pixs.ru

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат