В УжНУ відкрили першу в Україні університетську ялинку

admin 06.12.2012 16:54 ПОДІЇ

Сезон зимових свят стартував з відкриття ялинки в головному корпусі найбільшого вишу краю. 6 грудня (у день Святого Миколая за західним християнським обрядом) студенти УжНУ одержали в подарунок зелену красуню, яка стоятиме тут протягом усіх свят. Ялинку відкрили Федір Ващук, ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор, проректори, а також декани факультетів. Студенти влаштували свято із музикою та конфетті.

Це перша в Україні університетська ялинка, адже закарпатці першими в Україні починають відзначати новорічно-різдвяні свята, оскільки тут багато християн західного обряду.
Федір Ващук привітав присутніх з наступаючими святами, побажав добра, сімейного благополуччя, любові, особистих досягнень, до яких керівництво університету також докладе зусиль, — повідомляє прес-служба УжНУ.

«Хочу подякувати студентам і викладачам за те, що вони витримали навантаження при скороченні навчального процесу, холодних аудиторіях, неналежних умовах проживання в гуртожитку. Сподіваюся, що спільними зусиллями через деякий час ми виправимо це становище і будемо відзначати разом ще багато радісних свят», — розповів ректор УжНУ.

Також Федір Ващук подякував за організацію відкриття першої ялинки Федору Шандору, проректору з навчально-виховної роботи та Андріані Завадяк, голові профкому студентів. Пообіцяв, що відсьогодні всі декани періодично зустрічатимуться зі студентами, вивчатимуть пропозиції. А тому закликав усіх студентів бути активними. «Ми не з тих, хто каже, мовляв, добре працювати в університеті, лиш би студентів не було. Студенти відтепер – основні в УжНУ, а ми, викладачі, найняти ними і міністерством для надання їм якісних знань», - каже проф. Ф. Ващук.

Федір Ващук також не залишився без подарунка «на Мікулаша». Йому вручили фотокартину із зображенням засніженої набережної Ужгорода.  

Оскільки у студентів УжНУ наразі триває зимова сесія, сподіваємося, що католицький Мікулаш та український Миколай допоможуть їм успішно скласти іспити та отримати якомога кращі оцінки від викладачів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат