КРИМІНАЛЬНА хроніка дня

Rionews 26.11.2012 16:23 ПОДІЇ

Житель Ужгородщии ледь не вбив п’яного чоловіка, що йшов вулицею. За вихідні у двох закарпатців хотіли вкрасти автівки. На Хустщині отруївся 3-річний хлопчик, у жительки Сваляви з кредитної картки вкрали майже 7 тисяч гривень, у Мукачеві розшукують квартирних злодіїв, на Тячівщині затримали чоловіка, який убив свого товариша. Триває досудове розслідування у справі самогубства сина екс-керівника краю, а кримінальну справу кредиторів спілки "Централь-Старт" передали до суду.

Пізно ввечері в суботу у травмопункт обласної лікарні «швидка» доставила з кафе, розташованого в с.Минай, що неподалік Ужгорода, травмованого чоловіка. Лікарі діагностували в потерпілого—38-річного жителя Воловецького району, котрий працює на залізниці в Ужгороді, окрім алкогольного сп’яніння, ще й перелом основи черепа. Про подію повідомили в міліцію, й до лікарні прибула слідчо-оперативна група. Однак з самим потерпілим, який перебував під дією медпрепаратів, поспілкуватись не вийшло, тож правоохоронці вирушили в   село, де все відбувалося.

Як з’ясувалося, потерпілий засидівся допізна в одному з минайських барів, а коли повертався, то на вулиці його побили. За підозрою в скоєнні цього злочину правоохоронці затримали 26-річного жителя Миная. Як пояснив сам затриманий, потерпілий, ідучи вулицею, голосно кричав, на зауваження не реагував, тож він його ударив кулаком в обличчя…

Вочевидь, п’яний чоловік від удару впав на землю й вдарився об щось тверде, від чого й стався перелом черепа. За даним фактом міліція розпочала досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст.121 ч.1 ККУ (тяжке тілесне ушкодження).

***
Два випадки незаконного заволодіння транспортними засобами сталися в краї в минулі вихідні. І в обох не обійшлося без горілки. Так, у   Рахівський райвідділ міліції звернувся із заявою житель села Росішка цього району. Серед ночі невідомі зловмисники викрали з-під будинку його іномарку «Тойота». Вкрадене авто правоохоронці знайшли й затримали в селі Луг Рахівського району. В салоні «Тойоти» перебували й самі викрадачі—два жителі села Косівська Поляна Рахівського району віком 18 та 19 років. Обидва перебували під дією алкоголю. Як зя’сувалося, п’яні злодії скористалися тим, що власник забув в салоні іномарки ключі від замку запалювання…

Молодий житель іршавського села М.Раковець залишив на ніч на вулиці свого старенького «Жигуля» першої моделі, а на ранок машини там вже не було. Потерпілий звернувся із заявою в міліцію.

Як з’ясували правоохоронці, машина впала в око 17-річному жителю села Білки Іршавського району. Хлопчина повертався, хильнувши зайвого, вночі додому й побачив на вулиці Раковця машину. В захмелілій голові молодика визріла ідея поїхати додому. Через незачинене вікно злодій дістався в салон, завів двигун шляхом з’єднання дротів замка запалювання й поїхав собі. Приїхавши в рідне село, кинув вкрадену машину на вулиці й пішов спати…

Фігурантів обох справ міліція притягає до відповідальності за незаконне заволодіння автотранспортом.  

***
У Хустську ЦРЛ доставила свого 3-річного сина жителька села Кошелево-Залом Хустського району. Лікарі діагностували в хлопчика отруєння невідомою речовиною й помістили дитину в реанімаційне відділення. Про юного пацієнта повідомили в міліцію й тепер правоохоронці з’ясовують, що саме спожив хлопчик. На щастя, загрози життю дитини вже немає.

***
Із заявою в Свалявський райвідділ міліції звернулася молода жителька міста, яка повідомила про те, що невідома особа шахрайським шляхом зняла з кредитної карточки, зареєстрованої на її чоловіка, гроші в сумі 6800 гривень. Обставини крадіжки грошей тепер з’ясовують правоохоронці.

***
Цілий ряд квартирних крадіжок було скоєно цими днями в Мукачеві. Так, із заявою в Мукачівський міськвідділ міліції звернувся житель міста, який повідомив про те, що обікрали його квартиру. Зловмисник проник у квартиру на другому поверсі багатоповерхівки через двері балкону й поцупив гроші в сумі 25 тисяч гривень, дві тисячі доларів і фотоапарат.

Інша потерпіла мукачівка, приватний підприємець, не знайшла в своїй квартирі після візиту непроханих гостей дорогої апаратури, зокрема, ноутбука, відеокамери, фотоапарата та наручного годинника. А головне—злодії прихопили дорогу норкову шубу…

Позбулася через злодіїв свого ноутбука й 25-річна мукачівка, в будинку якої, скориставшись відсутністю господині, похазяйнували непрохані гості. Ще з одного будинку, де на даний час ніхто не проживає, крадії винесли кілька картин. Самі полотна якоїсь художньої чи історичної цінності не представляють. В усіх випадках злодіїв розшукує міліція.

***
Чергове побутове вбивство, спричинене зловживанням алкогольними напоями, сталося в минулі вихідні в краї. Почалося все з того, що зранку на вулиці села Грушево люди виявили труп людини з ножовим пораненням грудної клітки. Про пригоду повідомили в міліцію й в село прибула слідчо-оперативна група Тячівського РВ УМВС.

Потерпілим виявився 39-річний житель Грушева. За підозрою в скоєнні його вбивства міліціонери затримали 33-річного односельця вбитого, який зізнався у скоєному. Як з’ясувалося, вбитий прийшов у гості до вбивці, вони разом розпивали спиртні напої. Далі, як то часто буває, між п’яними виникла сварка, що переросла в бійку. В якусь мить розлючений господар вхопив зі столу кухонний ніж і завдав ним удар в груди своєму супернику. Лезо зачепило аорту, тож нещасний не мав жодних шансів на порятунок…

Вбивця витягнув тіло недавнього товариша по чарці на вулицю й кинув там, а сам пішов спати. Наступного ж дня вже давав показання слідчому.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст.115 ч.1 ККУ (навмисне вбивство).

***
Трагедія, яка сталася 16 листопада в Ужгороді, викликала неабиякий резонанс. Нагадаємо, що біля 20.30 год. до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що біля багатоповерхівки на пр.Свободи виявлено труп чоловіка років 25-30. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група міліції. Особу загиблого було встановлено.

Як повідомив т.в.о. першого заступника начальника УМВС України в Закарпатській області - начальник слідчого управління УМВС України в Закарпатській області Сергій Россоха, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин події, відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за ч.1. ст.120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

На даний час проводиться досудове розслідування, в ході якого висунуто та розглядається декілька версій трагедії.

***
Завершилося слідство відносно посадових осіб кредитної спілки «Централь-Старт». Днями слідчим управлінням УМВС України в Закарпатській області голові правління та касиру-бухгалтеру було пред'явлено кінцеве обвинувачення за ч.5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб – карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна).

23 листопада матеріали кримінальної справи з обвинувальним актом були передані до Ужгородського міськрайонного суду, рішенням якого вищезгадані посадові особи кредитної спілки з 4 жовтня і по сьогоднішній день утримуються під вартою в Закарпатській установі виконання покарань №9, що знаходиться в місті Ужгород.

Нагадаємо, що раніше до правоохоронців звернулося 325 осіб, які є вкладниками згаданої кредитної спілки. Результатом цього стало призначення судово-економічної експертизи згідно висновку якої підтвердилося привласнення головою правлінням та бухгалтером-касиром грошових коштів вкладників даної кредитної спілки на загальну суму 14.990.963 гривень.


За матеріалами сайту УМВС України в Закарпатській області

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат