Кілька СЕС оштрафували на 28 тисяч гривень у Закарпатті

21.11.2012 08:20 СОЦІО

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Виноградівську, Іршавську, Міжгірську, Свалявську, Хустську, Рахівську районні та Мукачівську міську санітарно-епідеміологічні станції Закарпаття загалом на 28 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Як показало розслідування, санстанції застосовували завищену вартість послуг з проведення лабораторних досліджень показника каламутності і кольоровості води.
Крім того, Виноградівська СЕС встановила плату за організаційно-технічне забезпечення та інформаційний супровід ведення реєстрів державної санепідеміологічної експертизи, що суперечить чинному законодавству.
Також, Мукачівська СЕС застосовувала різні тарифи (прейскуранти) при виконанні рівнозначних робіт і послуг. Міжгірська СЕС встановила завищену вартість послуг з видачі висновків експертизи на проект будівництва (реконструкції). Хустська СЕС стягувала плату за послуги з проведення досліджень питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками, які не передбачені законодавством.
Відповідачі визнали, припинили порушення та зобов’язалися сплатити штрафи до державного бюджету.

прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення   Антимонопольного комітету України

ТЕГИ : сесантимонопольний комітетЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат