Консервний завод на Виноградівщині планує випускати до 12 мільйонів банок на рік

admin 05.11.2012 07:56 СОЦІО

Залучення додаткових інвестицій в економіку та розвиток підприємництва Виноградівщини, надання якісних послуг при здійсненні митних процедур – були ключовими питанням під час зустрічі начальника Чопської митниці Олександра Похилька з керівником району Тетяною Граб у Виноградівській райдержадміністрації.

На сьогодні інвестиції і зовнішньоекономічна діяльність відіграють важливу роль у розширені виробничих потужностей підприємств та є найоптимальнішими засобами подолання негараздів у економіці будь-якого району. Безперечно, сприяти у більшому пожвавленні інвестицій мають районні владні структури та митниця, в зоні діяльності якої працюють суб’єкти ЗЕД. Олександр Іванович поінформував Тетяну Дмитрівну про діяльність митного поста «Виноградів» Чопської митниці, де 167 підприємств здійснюють зовнішньоекономічну діяльність у чотирьох районах Закарпаття: Виноградівському, Хустському, Міжгірському та Іршавський. В той же час головний митник краю висловив стурбованість щодо низької частки діючих підприємств із загальної зареєстрованої кількості – 213 учасників ЗЕД. Відповідно перерахування до Держбюджету за 10 місяців 2012 року становили лише 32 млн.грн. із запланованих 42 млн.грн.

За словами керівника митного поста Валерій Бровді, у Виноградівському районі 20 суб’єктів ЗЕД займається переробкою давальницької сировини (легка та приладобудівна промисловість), 2 – експортують власну консервну продукцію та значна кількість підприємств експортує лісо- та пиломатеріали. Спрощену процедуру електронного декларування здійснюють 24 суб’єкти ЗЕД, що складає 84% від усіх оформлених митних декларацій. Наразі митники ведуть роз’яснювальну роботу з підприємцями та брокерами щодо остаточного переходу на електронний документообіг між митницею та суб’єктами господарювання, що значно скорочує час оформлення товарів та зменшує бюрократичні процедури.
Зі свого боку керівник району запевнила, що й надалі влада допомагатиме розвитку малого та середнього бізнесу, сприятиме залученню інвестицій, завойовуватиме довіру інвесторів. Адже від цього залежить соціально-економічна складова бюджету району та поліпшення добробуту його населення.

Потім Олександр Похилько відвідав приватне підприємство «АПК-Унікор», яке почало діяти під керівництвом Юрія Параски з минулого року та успішно розвивається. Тут виробляють консервну продукцію з овочів та фруктів.   Нещодавно завод з-за кордону придбав сучасне обладнання вартістю 28 млн.грн. та сплатив усі необхідні митні платежі в сумі понад 1,6 млн.грн.

Як розповів Юрій Юрійович, наразі дві сотні працівників позмінно виготовляють до 40 тисяч банок консервної продукції в місяць. У найближчий час планують запустити нове обладнання і вийти на показник до 12 мільйонів банок на рік, які реалізовуватимуться по всій Україні. Керівник митниці щиро порадів успіхам підприємця, та підкреслив, що виробництво консервної продукції має стати зразковим прикладом для інших закарпатських бізнесменів, які у повній мірі можуть використовувати аграрний потенціал області та виготовляти та реалізовувати конкурентоспроможну продукцію навіть за кордоном.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат