У двох психоневрологічних інтернатах виявили фінансові порушення

admin 05.11.2012 16:24 ПОДІЇ

Днями працівники Державної фінансової інспекції в Закарпатській області завершили проведення планових ревізій фінансово-господарської діяльності двох психоневрологічних інтернатів області. В одному з них перевірка проводилася за період функціонування з 01.01.2011 до 01.07.2012 року, в іншому – з 01.10.2009 року до 01.09.2012 року.

Проведені ревізії виявили фінансові порушення, які призвели до втрат на загальну суму 258,99 тис. грн., що свідчить про недостатню ефективність управління цими установами. Недотримання законодавства при оплаті праці призвело до здійснення господарських операцій із порушеннями на загальну суму 227,48 тис. грн.

Зокрема, через порушення вимог Бюджетного кодексу та інших нормативних актів в одному з інтернатів   витрачено зайві кошти на утримання понадштатної одиниці (заступника директора). Таке порушення вилилося у незаконну виплату 69,15 тис. грн. зарплати та сплати у цільові фонди 18, 41 тис. грн.   У порушення вимог чинного законодавства керівництву та працівникам зазначеного закладу неправомірно виплачено премії у сумі 22,7 тис. грн. та сплати внесків у цільові фонди 8,04 тис. грн., що спричинило збитки на загальну суму 30,74 тис. грн. Також під час перевірки встановлено порушення вимог нормативних актів при використанні службового легкового автомобіля у вихідні і святкові дні. Виявлено безпідставне списання у такі дні пального на 7,76 тис. грн.

Під час перевірки фінансово-господарської діяльності іншого психоневрологічного інтернату останні три роки виявлено безпідставне підвищення посадового окладу окремим категоріям працівників, що призвело до зайвої виплати у сумі 14,33 тис. грн. та відрахувань до держфондів 5,2 тис. грн. Окрім того, в інтернаті виявлено порушення щодо витрат бюджетних коштів, пов’язаних із завищенням вартості та обсягу виконаних ремонтно-будівельних робіт на загальну суму 11,1 тис. грн. Мало місце також нехтування вимогами законодавства при закупівлі товарів і послуг.

На обох об’єктах контролю виявлено безпідставне нарахування доплати працівникам за ненормований робочий день, класність і кваліфікацію тощо. Допущені   порушення з боку керівництва закладів також і при виплаті матеріальної допомоги,   грошових премій та нарахуванні індексації зарплати. Серед іншого встановлено, що працівники-сумісники за основним місцем роботи перебували на лікарняному, а в психоневрологічних закладах за той самий період їм нараховувалася зарплата.

Крім виявлення порушень, держфінінспектори забезпечили відшкодування незаконних витрат та усунення інших фінансових порушень на загальну суму 75,12 тис. грн.

Про результати проведеної ревізії у психоневрологічних закладах області проінформовано прокуратуру та інші правоохоронні відомства області. Ініційовано і застосування фінансових санкцій – призупинення бюджетних асигнувань.

На посадових осіб одного з цих закладів складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.164-2 КУпАП «Порушення законодавства з фінансових питань» та ст.164-14 КУпАП «Порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти».

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат