Чеський посол відвідав на Закарпатті пункт тимчового розміщення біженців

Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з   громадськістю та ЗМІ   ГУ ДМС України в Закарпатській області 01.11.2012 12:38 ПОДІЇ

На Закарпатті з візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні   Іван Почух. Учора, 31 жовтня, він разом з регіональним представником УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисеком та начальником Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області Ігорем Михайлишиним відвідали Пункт тимчасового розміщення біженців, що розташований у м.Мукачеві.

Високі гості ознайомилися з роботою пункту, поспілкувалися з його мешканцями. Наразі тут проживають 47 іноземних мігрантів,   в тому числі 23 дитини, з   яких 3 - без супроводу дорослих. Переважно це вихідці з Сомалі та Афганістану. У ході візиту обговорювалися питання інтеграції цих людей в українське суспільство, а також адаптації осіб, які перебувають у процедурі визначення цього статусу. Так, з початку року до підрозділів міграційної служби краю із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту   звернулося 106 іноземців. Відзначалося, що наріжним каменем для самозабезпечення цих людей є працевлаштування на законних підставах. Надзвичайного та Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні   Івана Почуха та регіонального представника УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріха Андрисека ознайомили з тими напрацюваннями, які є вже в цьому плані на Закарпатті, зокрема,   між Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області, обласним Центром зайнятості,   виконавчим партнером УВКБ ООН NEEKA та підприємством “Флекстронікс-Мукачево”.
   



                               

Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат