Міжнародний експертний центр виборчих систем не побачив системних порушень на виборах

Ужгородський прес-клуб 29.10.2012 12:46 СОЦІО

Сьогодні, 29 жовтня, в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція офіційних спостерігачів від організації Міжнародний експертний центр виборчих систем.

Євген Мельцер (США) розповів: «Ми спостерігали і за днем голосування, і за передвиборчою кампанією напередодні. На Закарпатті ми помітили рекламну продукцію різних політичних сил, тому можемо говорити про рівні можливості ведення передвиборчої кампанії. Більшість плакатів у встановлений законом термін були зняті. Ми зафіксували тільки дрібні порушення законодавства про вибори, про які повідомили і нашу організацію і виборчком. 28 жовтня ми працювали у 6 районах, об’їздили 13 дільниць. Слід відзначити доволі вдалий досвід використання камер відеонагляду, які дали можливість більш демократично і прозоро проводити вибори. На дільницях були присутні журналісти та спостерігачі від різних політичних партій, а також міжнародні спостерігачі. Це свідчить про демократизацію процесу та прозорість виборів. Вибори на Закарпатті відповідають європейським стандартам».

Володимир Бухін (Ізраїль) зазначив: «Позитивно,що якщо ми давали зауваження про певні порушення, то наступного дня ці недоліки усували. Ми також спілкувалися з виборцями і повідомлень про підкуп (про які сьогодні вже чули з телебачення), принаймні у тих місцях, де ми були, не зафіксовано».

У відповідь на питання, чому міжнародні спостерігачі не помітили тих порушень, які зафіксували спостерігачі від партій, В. Бухін відповів: «Представники партій – зацікавлена сторона, ми ж дивимося на виборчий процес дещо збоку, на виборчий процес загалом».

          Спостерігачі працювали по області в шести районах: Берегівський, Виноградівський, Мукачівський, Хустський, Ужгородський та Іршавський.

Ужгородський прес-клуб

ТЕГИ : вибори 2012Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат