В Ужгороді "регіоналів" звинувачують у підкупі виборців

Ужгородський прес-клуб 28.10.2012 18:31 ПОДІЇ

На черговій прес-конференції в Ужгородському прес-клубі у день виборів перед журналістами виступили представники різних партій, які мали змогу висловити свої враження про хід голосування та озвучити зафіксовані ними порушення.

Юрій Беляков, заступник керівника Ужгородського штабу Партії регіонів розповів про кілька задокументованих порушень: «На балконі квартири, що належить членові ДВК № 765, на проспекті Свободи в Ужгороді у день виборів висів плакат з агітацією за ВО «Батьківщина». Член дільничної комісії № 763, що на проспекті Свободи,39 не видала бюлетень чоловікові поважного віку за те, що приніс з собою пам’ятку, вважаючи, що голосуватиме за ту силу, до якої член комісії в опозиції. Але втрутилися спостерігачі і бюлетень таки видали. На Джамбула, 48 агітацію біля дільниці проводили представники партії УДАР, їх намагалися затримати, але не вдалося, силовиків серед членів комісії у нас немає. На дільниці № 802 у Чопі зафіксували винесення бюлетеню за межі дільниці та підкуп виборців. Ведеться документування ряду інших порушень».

Володимир Білонка, зазначив: «Інформація, оприлюднена на сайтах Партії регіонів, про те, що я ніби-то передав список своєму спостерігачу від Партії УДАР із переліком кандидатів-мажоритарників, у якому чомусь не було кандидата В. Ковача -- це, напевно, відповідь на те, що я оперативно відреагував на події, організовані ними на дільниці у ЗОШ № 20. Депутати Партії регіонів безпосередньо беруть участь в агітації людей, турбуються про своїх виборців, яких мотивують. В Оноківцях стоять машини, до яких підгодять групками люди, називають свої прізвища і просять з ними розрахуватися. Номери на машинах у більшості словацькі», - каже В. Білонка.

Натомість Ю. Беляков прокоментував: «Мене дивує голослівність таких заяв, я, наприклад, назвав підтверджені факти, які зафіксовані. А машини, які десь стоять і хтось до них підходить, оголошують машинами представниками влади. Якщо ви не впевнені у своїх результатах, не треба все звалювати на партію влади».

Тарас Гайдук, заступник керівника обласного штабу Об‘єднаної опозиції розповів, що представники опозиції зафіксували на відеозапис погрози членів Партії регіонів, а також те, що виборці звітували про те, за кого голосували. Т. Гайдук також продемонстрував журналістам документи із переліком зафіксованих порушень.

Прес-секретар обласної організації «Свободи» Ірина Гармасій розповіла, що в інших областях України навпроти партії Свобода у бюлетені стоїть штамп «Вибув», ніби- то переплутали із партією Собор. «На ужгородських дільницях такого порушення ми не зафіксували. Єдине, на моїй дільниці не було інформаційної листівки про Свободу. Але ми це порушення усунули. На жаль, більшість членів комісії розмовляли російською. Але на мої слова одразу відреагували і перейшли на державну мову. На усю Україну прозвучала і дільниця у с. Березові, де у бюлетенях стояв той же штамп навпроти «Свободи». Ситуація підтвердила певну систему, яка діє на території всієї Україні. Просимо усіх спостерігачів відреагувати та повідомити, якщо у бюлетенях є помилка із штампом».

За словами І. Гармасій, «Свобода» вже має дані голосування із закордонної дільниці у Австралії: Свобода – 30 %, Батьківщина – 23 %, Партія регіонів – 19 %, УДАР – 12 %, по 7 % «Руський блок» і «Наша Україна», КПУ – 2 %.

Андрій Баганич, керівник Окружного виборчого штабу ВО «Батьківщина» розповів, що у гуртожитках помічали фотографування у кабінках. Також А. Баганич запросив журналістів подивитися, що відбувається на вул. Благоєва, 10 у кафе «Оріон». «Там запрошують випити за Партію регіонів і там же видають певну суму за голосування», - каже А. Баганич.

За словами Тараса Гайдука, станом на 14.00, за паралельним підрахунком Об’єднаної опозиції, проголосували 28,58 % закарпатських виборців.

Ужгородський прес-клуб

ТЕГИ : вибори 2012Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат