Закарпатська "Укрпошта" зняла з продажу усі газети – крім тих, що піарять міністра МНС ВІктора Балог

admin 27.10.2012 11:18 ПОДІЇ

Сьогодні зранку у поштових кіосках Закарпаття та у громадських розповсюджувачів раптом щезли майже всі обласні газети. Крім тих, які «підконтрольні» клану братків-Балог.

Кіоскери пояснюють це тим, що отримали пряму вказівку від місцевого керівництва «Укрпошти» – заховати газети під прилавок, бо вони, мовляв, містять передвиборчу агітацію, а в суботу це робити заборонено. Щось подібне говорять і громадські розповсюджувачі: до них нібито підходили «якісь люди з виборчої комісії» і погрожували, що якщо вони не поприбирають зі стелажів місцеві газети, то на них будуть накладатися великі штрафи за «поширення передвиборчої агітації».

Що характерно: «заборона» (як керівництва «Укрпошти» так і «людей з виборчої комісії») не поширюється:

на газету «Новини Закарпаття» – хоча там містися пряма агітація за Івана Балогу, партію «Наша Україна», за Кличка з його УДАРом та ін.,

на газету «Старий Замок» – хоча там публікується цілий ряд агітаціних матеріалів за Василя Петьовку та «чорний піар» проти його опонентів,

на газету «Правозахист» – хоча там на 8 сторінках вміщено 10 публікацій, які поливають брудом Президента Януковича, Партію регіонів та її окремих кандидатів-мажоритарщиків.

Принагідно зазначимо: «Укрпошта» не є суб’єктом виборчого процесу, тому не має жодного права втручатися у виборчий процес. Згідно з договорами, підписаними з редакціями газет, вона отримує від них «продукцію» і бере на себе зобов’язання продавати цю продукцію у свої кіосках, отримуючи за це чималі гроші – 30% від вартості видання. Контролювати те, що ці газети пишуть, «Укрпошта» не має жодного права – у чинному українському законодавстві це трактується як «перешкоджання журналістській діяльності».

Так само ніякі «люди з виборчих комісій» (не пред’являючи своїх особистих посвідчень та відповідної ОФІЦІЙНОЇ постанови окружної виборчої комісії) не мають права забороняти продавати газети громадським розповсюджувачам – у чинному українському законодавстві це трактується як «перешкоджання підприємницькій діяльності».

Куди в такому випадку дивиться прокуратура? І чому на ці обурливі факти ніяк не реагують штаби політичних сил і кандидатів, непідконтрольних клану Віктора Балоги?

Запитання аж ніяк не риторичне!
Сайт громадського руху "Балоге.нет"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат