Роми на Берегівщині голосують з номером на руці

28.10.2012 15:17 СОЦІО

На окремих дільницях де мають голосувати представники ромської громади, які йдуть на вибори цілими сім’ями, перед кабінами де вносять данні до виборчих бюлетенів – утворилися черги. Спостерігачі відмічають, що інколи до кабінки голосувань заходять по двоє громадян. А це – порушення виборчого процесу. А у представників ромської громади у Берегові, пересічні громадяни помічали на руці номер, написаний шариковою ручкою. Люди кажуть, що за цим номером вони обиратимуть партію у виборчому бюлетені, - інформує кореспондент Бюро "Аналітик-Контент".

“Така схема діє не вперше, -- каже Марія Лизанець з Берегова. – Люди яким не вистачає “на життя” банально продають свій глос,   щоб мати гроші бодай на хліб. У Берегові та Мукачеві і на Виноградівщині -- чи не найчисельніші ромські поселення на Україні. Та подивіться у яких трущобах мешкають багатодітні ромські сім’ї ”.

Іноземні спостерігачі, які помітили на долоні в однієї ромки написаний ручкою номер, поцікавилися що воно таке?

“Це мені онука на руці написала номер проти якого у бюлетені маю поставити хрестика, - зізналася багатодітна пані Жужана. – Народила та виховала десятьох дітей, маю 27 онуків та 12 правнуків, а грамоті – не було коли вчитися. Цифри ще так-сяк знаю, а літери – майже не впізнаю. Ледь вмію поставити за себе підпис. Та якщо я не грамотна невже мені заборонено йти на вибори”.

До бабусі, яка щойно вийшла з виборчої дільниці, підбігла юрба дітлахів. Виявилося, що усі вони – онуки пані Жужани. Дітлашня жваво позує перед камерою, з цікавістю задивляється на іноземних волонтерів, які приїхали на Україну щоб допомогти провести вибори демократично. За мить найсміливіший хлопчак – простягає руку й починає поросити милостиню.

Інф.Бюро "Аналітик-Контент"

ТЕГИ : вибори 2012Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат