На Закарпаття хотіли незаконно ввезти золоті прикраси, сховані у подушках безпеки

admin 15.10.2012 12:42 ПОДІЇ

Цієї суботи (13.10.12) чопські митники у пункті пропуску «Тиса» попередили спробу незаконного вивезення з України 349 чоловічих перснів, вагою 6970 грам та 11 браслетів – 330 грам з металу жовтого кольору, заздалегідь прихованих водієм у підкрильниках та ніші подушки безпеки «BMW».

41-річний громадянин Румунії повертався зі столиці Росії додому через українсько-угорський кордон на автомобілі марки “BMW” на реєстраційних знаках Великобританії. У зоні митного поста «Тиса» Чопської митниці іноземець свідомо обрав спрощену смугу перетину кордону - «зелений коридор». На усне опитування працівників поста повідомив, що не має прихованих товарів, або таких, які підлягають письмовому декларуванню.
Однак у боксі поглибленого огляду автомобіля,   після зняття переднього лівого колеса та демонтажу пластмасового підкрильника, було виявлено приховані від митного контролю 210 виробів з металу жовтого кольору - чоловічі персні та браслети з нанесеними візерунками. Решта 139 перснів та 11 браслетів «відзнайшлися» у конструктивних порожнинах автомобіля - у передній панелі ніші для подушки безпеки (AIRBEG), акуратно загорнуті в чорні поліетиленові пакунки. Виявлені товари румун одразу визнав своєю власністю.

Наразі вартість виявлених речей та склад металу, з якого вони вироблені, визначають відповідні спеціалісти-експерти.
Тож, за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням та з використанням спеціально виготовлених сховищ, відносно громадянина Румунії складено протокол за ст. 483 ч.1 Митного кодексу України. Виявлені каблучки, браслети та автомобіль, що використовувався для переміщення прихованих предметів, вилучено до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат