За матеріалами СБУ засудили учасників незаконного переправлення афганських нелегалів

admin 12.10.2012 15:24 КРИМІНАЛ

Апеляційний суд Закарпатської області залишив без змін вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно п’яти місцевих мешканців, які у 2011 року незаконно переправили нелегальних мігрантів через державний кордон України.

Встановлено, що у січні 2011 року зловмисники, серед яких нині вже колишні прикордонник і працівник Державної автомобільної інспекції, погодилися взяти участь у незаконному переправленні дев’ятьох афганців через українсько-угорський державний кордон.

Як з’ясували оперативники, члени злочинної групи забезпечували перевезення, проживання, харчування та безпосередню доставку нелегалів до прикордонної смуги, де у подальшому їх мали переправити в обхід пунктів пропуску через державний кордон до Угорщини. Зловмисники вирішили переправляти вихідців з Афганістану через держкордон невеликими групами.

Наприкінці січня 2011 року поблизу с.Велика Добронь Ужгородського району співробітники СБУ затримали два автомобіля з іноземцями та осіб, які їх супроводжували.

Стосовно   учасників незаконного переправлення нелегалів слідчі УСБУ в Закарпатській області порушили кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Вироком суду п’ятьох зловмисників визнано винними та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном від 1 до 3 років кожному.
Прес-центр СБ України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат