Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 12.10.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 12 жовтня. Збадьоріть звичайний ритм свого життя ароматом свіжозвареної кави, і нехай усе задумане удасться. Не жалійте за тим, що минуло, адже попереду ще багато цікавого. Лише гарних вам думок на початку нового дня, смачного ранкового прокидання і хорошого відпочинку на вихідних!

Цитата дня: Створює людину природа, проте розвиває та освічує її суспільство.
(В. Бєлінський)

12 жовтня 2012 року в Ужгороді 11-13° тепла.
Тих, що люблять дощ, чекає разчарування - на небі сьогодні не буде жодної хмаринки. Без опадів.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Киріака, відлюдника. У народі цей день називався Плакальницею. 12 жовтня був можливий перший снігопад. Часто у цей день бували сирі тумани. Погода цього дня передбачала погоду на 2 березня: якщо день бував сонячний, то можна було очікувати сонячного початку весни.

За православним календарем 12 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Агриколай, Гавведай, Дада, Іван (Іоанн), Каздоя, Купріян, Кириак, Петрония й Феофан.


Сьогодні також:
День іспанської нації.
Міжнародний день зменшення небезпеки стихійних лих
Всесвітній день захисту зору

Цей день в історії

1492 — Христофор Колумб, перепливши Атлантичний океан, досягнув сучасних Багамських островів, щиро вірячи, що дістався Східної Азії.
1612 — Польська армія спільно з козацькими загонами захопила Москву.
1727 — на Генеральній раді у Глухові Данила Апостола обрали гетьманом Лівобережної України (за новим стилем).
1824 — У Москві відкрили Малий театр.
1860 — Ґарібальді Дзузеппе проголосив Віктора Емануїла королем об'єднаної Італії.
1863 — В Женеві утворено Міжнародний Червоний Хрест.


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Облмуздрамтеатр
13 жовтня — відбірковий конкурс "Червоної рути". Поч. о 9.00.

“Бавка” (тимчасово у приміщенні Будинку культури профспілок — вул. Руська, 3)
14 жовтня — вистава-гра “Бука” (Михайло Супонін). Поч. об 11.00 та 13.00.

“Юність”
13—14 жовтня — Міжнародна виставка породистих кішок, ліцензована FIFe.
13 жовтня — матч ГК "Карпати" — "Етар-64". Поч. о 18.00.

с. Мужієво, Берегівський район
13 жовтня — фестиваль “Золотий гуляш”.

Галерея «Ужгород»
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вам варто серйозно підняти питання щодо вашої фінансової стабільності. Ймовірно, у вас зараз не найкращий період, і гроші швидше зникають, ніж з'являються знову. Це привід задуматися над тим, що ваші джерела фінансового благополуччя не зовсім ті, які вам потрібні. Або ж структура вашого робочого часу розподілена неефективно. Будьте дуже уважні.
Телець. Стабільність - це ахіллесова п'ята вашої особистості. Не маючи стабільності, ви почуваєтеся сумно і незатишно. Тому вам потрібно оточити себе чимось монументальним, історичним, що б надавало вам сил і впевненості в собі. Чим би ви могли пишатися. Це можуть бути фото, дипломи, медалі, пам'ятні подарунки. Зрештою - зателефонуйте старим друзям - вони будуть раді вас чути
Близнюки. День повний радості і приємних несподіванок. Так-так, саме так! Але це стосується тільки тих представників вашого знаку, хто встиг розпрощатися зі своїми дурними дитячими образами. Вам варто зрозуміти, що іноді люди не завжди кажуть, що думають, часом сприймають вас і ситуацію з суто суб'єктивної точки зору. Тому вам не варто надто близько брати до серця їхні слова і дії. Більше посміхайтеся (хоча би своєму відображенню в дзеркалі)
Рак. Цей день принесе вам багато несподіванок і метушні. Однак це хороший знак. Цілком імовірно, що вас чекає успіх. Чим більш дружелюбні ви будете з людьми - тим краще враження про себе залишите. Тому вам не варто приділяти багато часу обмірковуванню майбутньої зустрічі або розмови. Будьте простіше, щиріше.
Лев Сьогодні вас чекає напружений день. Особливо це стосується зустрічей, спілкування, підготовки. Вам зараз буде дуже важко влитися в щільний графік, який вам приготувало саме життя. Однак, якщо мета того варта, то ви завжди в собі знайдете досить сил, щоб не здатися. Постарайтеся бути більш відкритим, вам не варто створювати враження людини, яка зберігає багато таємниць. Це може викликати підозру.
Діва. Сьогодні вам варто налаштуватися винятково на позитив і постаратися трохи розслабитися. Люди відчувають вашу скутість, тому не розкриваються самі в спілкуванні з вами. Чудовий день для того, щоб подзвонити тим, кого ви давно не бачили. Сьогодні ввечері варто зайнятися розслаблюючими процедурами. Відмінний день для походу в перукарню.
Терези. Сьогодні ввечері чудовий день для того, щоб зустрітися з друзями і влаштувати мозковий штурм. Не соромтеся ділитися з друзями своїми проблемами або побоюваннями. Це не соромно, якщо ви діліться своїми міркуваннями з дійсно близькою людиною або другою половинкою.
Скорпіон День, повний фантастичних емоцій і переживань. Але переживань приємних. Тому вам не варто задарма псувати свої нерви. Чудовий день для підбиття проміжних підсумків своєї діяльності. Вам варто бути більш об'єктивним у прийнятті рішень. Особливо це стосується людських і фінансових ресурсів. Близькі до вечора порадують.
Стрілець. Чудовий день, особливо враховуючи той факт, що ваша половинка стала більше вам приділяти уваги. Якщо ж у вас поки немає пари, то сьогодні чудовий день, щоб це виправити. Сміливо вирушайте на дискотеку чи вечірку з друзями. У крайньому разі можна просто сходити в кіно або театр. Будь-який варіант буде доречний.
Козеріг Чудовий день для того, щоб налагодити стосунки з близькими людьми. Вони можуть вас не розуміти чи ображатися. Але ви повинні пам'ятати, що це поправимо за умови, що ви приділите їм зовсім небагато часу. День досить гармонійний, тільки постарайтеся створювати якомога менше стресових ситуацій. Чудовий день для спілкування з дітьми і старшими родичами.
Водолій. Сьогодні вам варто зібрати всю свою волю в кулак і дочекатися вечора, коли вас чекатиме неймовірне проведення часу в колі друзів. Цілком імовірно, що сьогодні ви познайомитеся з людиною, яку чекали мало не все життя. Якщо ж ви вже в стосунках, зробіть коханій людині приємний сюрприз. Не бійтеся бути собою.
Риби. Сьогодні вам варто максимально взяти себе в руки і побити власний рекорд із зібраності і прагматичності, оскільки   тільки це вас сьогодні може врятувати від несподіванок і форс-мажорів. В цілому хороший день для завершення робочого тижня. Не розслабляйтеся завчасно. Увечері вас чекатимуть люди, яким ви небайдужі.


А зараз — усміхніться :)


Блондинка розповідає своїй подружці:
- Я на фітнес-зал, де позбуваюсь зайвої ваги, трачу 1000 гривень в місяць.
- А чому так дорого?
- Там буфет дорогий…

Чоловік їде на зустріч, запізнюється, нервується, не може знайти місце припаркуватися. Піднімає лице до неба і говорить:
— Боже, допоможи мені знайти місце для парковки. Я тоді кину пити і буду кожної неділі ходити в церкву!
Раптом несподівано з’являється вільне місце. Чоловік знову звертається до неба:
— А, все, не треба. Знайшов!/

Автобус… Бабуся передає гроші за проїзд хлопцю з довгим волоссям.
- Дівчино,передай за проїзд.
- Я не дівчина!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат