Студенти УжНУ побували в гостях у МНСників

admin 25.09.2012 20:41 ПОДІЇ

Сьогодні, 25 вересня, студенти третього курсу географічного факультету Ужгородського національного університету разом зі своїм наставником Феліксом Гербутом відвідали чотирнадцяту державну пожежно-рятувальну частину першого державного пожежно-рятувального загону Територіального управління МНС у Закарпатській області, що на вулиці Болгарській в Ужгороді.

Під час екскурсії молоді люди мали можливість ознайомитися з трудовими буднями працівників Міністерства надзвичайних ситуацій. До їх уваги було представлено матеріально-технічну базу рятувальників, зокрема: первинні засоби пожежогасіння, спеціальна техніка. Усі бажаючі могли приміряти на себе костюм пожежника та прилади для дихання в задимленому приміщенні.

Цікавили студентів і статистичні дані щодо пожеж в місті. Рятувальники акцентували увагу гостей і на так званих хибних викликах, що забирають необхідний час і матеріальні ресурси, які потрібні для усунення реальних пожеж.

Коментуючи свої враження від побаченого і почутого, студент Олександр зазначив, що до цього дня він мав дещо інші уявлення про роботу вогнеборців: «Я не знав, що існують різні типи пожежних машин, а серед рятувального спорядження є такі прилади про які раніше і не чув. Приміром, гідравлічні ножиці, що можуть перерізати сталеві двері, чи подушка з надміцної гуми, яка здатна піднімати багатотонні вантажі…».

Біля пам’ятної стели героям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, що розташована на території рятувального загону, учасникам екскурсії розповіли про героїзм та мужність пожежників, які поклали своє життя задля безпечного майбутнього нащадків.

На завершення студенти відвідали музей-виставку пожежно-рятувальної справи Закарпаття, де зберігаються експонати, пов’язані з професією рятувальника ще від Підкарпатської Русі. Гордість колекції – ордена і медалі пожежно-рятувальної справи різних періодів серед яких є справді раритетні.

ТУ МНС у Закарпатській області



admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат