Прокуратура: посадовці Мукачівського прикордонного загону погано виконують свої обов'язки

24.09.2012 16:11 КРИМІНАЛ

Прокурорами завершено перевірку стану дізнання у кримінальних справах, які перебувають у провадженні Мукачівського прикордонного загону, законності прийнятих рішень, а також стану оперативно – розшукової діяльності. Виявлено ряд грубих порушень.

За інформацією старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, ДМСУ, ДПСУ при проведенні орд, дізнання і досудового слідства Івана Царя, встановлено, що у   кримінальних справах фактично не проводиться, заходи спрямовані на прийняття кінцевого процесуального рішення, дізнавачі обмежуються наданням доручень, які в свою чергу формально перевіряються у ході ведення оперативно – розшукових справ, а у випадку встановлення можливої причетності інших осіб до вчинення нових злочинів жодні правові рішення не приймаються.  
До того ж, оперативно – розшукова робота практично не проводиться, що в свою чергу призводить до великого залишку кримінальних справ, де не встановлені особи, які вчинили злочин. Це дає можливість злочинцям уникати кримінальної відповідальності та продовжувати злочинну діяльність.    
Вказані порушення вимог кримінально-процессуального законодавства були допущені службовими особами Мукачівського прикордонного загону незважаючи на те, що у кожній кримінальній справі прокуратурою надавалися письмові вказівки, які роками не виконуються.
Причинами і умовами, що сприяли вчиненню порушень вимог чинного кримінально-процесуального законодавства, прокуратура вважає неналежне виконання своїх службових обов'язків посадовцями Мукачівського прикордонного загону, відсутністю дієвого контролю за роботою підлеглих з боку керівництва, а також систематичне і грубе ігнорування вказівок прокуратури.
Відтак, прокуратурою області внесено подання   начальнику   Західного регіонального Управління Державної прикордонної   служби України про усунення виявлених порушень вимог кримінально - процесуального законодавства та Закону України «Про оперативно – розшукову діяльність».


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : ЗакарпаттяМукачівський прикордонний загінПрокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат