Кількість нелегальних пасажирських перевезень росте

admin 24.09.2012 15:23 ПОДІЇ

Ринок пасажирських та вантажних перевезень відзначається неабияким ступенем «тінізації», і це погрожує безпеці пасажирів.

З початку року працівники Державної податкової служби виявили 1100 осіб, що займалися перевезеннями взагалі без державної реєстрації підприємницької діяльності.
Також на цьому ринку розповсюджена практика наймання працівників без належного оформлення трудових відносин. За 8 місяців цього року встановлено понад 1,4 тис. найманих осіб, які не були офіційно працевлаштовані.
Крім того, зафіксовані порушення при здійсненні готівкових операцій (111 випадків), відсутній належний облік витрат та доходів (246 епізодів). Проте більшість порушень (617 випадків) – це робота перевізників без відповідних дозволів та ліцензій.
Загалом на ринку перевезень ДПСУ разом з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування виявили майже 2,5 тис. порушень.
З огляду на те, що порушення, допущені перевізниками, прямо чи опосередковано впливають на безпеку для пасажирів, податкова служба була змушена вживати жорстких санкцій – так, тільки штрафи досягли 32 млн. гривень.

admin


За матеріалами Прес-служба ДПС України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат