Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 18.09.2012 08:00 ПОДІЇ

На календарі вівторок, 18 вересня. Запрограмуйте хороший настрій зранку та не розгубіться у прийнятті важливих рішень протягом дня! А також у жодному разі не дозволяйте собі пасивного споглядання навколишнього світу.   Найкращим енергетиком, звичайно, стане чашечка свіжозвареної кави. Тож вдалого початку нових справ та загалом успішного вівторка!


Цитата дня:   Той найбагатший, хто задоволений малим, бо такий достаток свідчить про багатство натури. (Сократ)

18 вересня 2012 року по Закарпатській області: Температура повітря вдень 22-23°.
День з самого ранку обіцяє бути ясним, а ввечері погода буде хмарною. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 18 вересня вшановується пам'ять преподобного Афанасія Брестського. Погоду у цей день наші пращури визначали по горобині: якщо в лісі її багато - осінь буде дощовою, а мало - сухою. Якщо листя на горобині пожовкло рано, осінь буде ранньою і рання холодна зима.

За православним календарем 17 вересня ІМЕНИНИ відзначають Вавила, Епполоний, Ермиония, Иулиан, Киан, Миан, Мойсей, Прилидиан, Увірваний, Федір (Феодор) і Христодула.


Цей день в історії

1502 — Христофор Колумб під час свого четвертого плавання в Новий світ здійснив висадку на острові Коста-Ріка
1640 — у Києві розпочав роботу церковний собор, який затвердив катехізис, яким протягом століть послуговувалась православна церква
1714 — до Лондона прибув Георг — новий король Великобританії з династії Віндзорів.
1851 — у США вийшов перший примірник газети «New York Daily Times», котра подає «всі новини, варті бути надрукованими». Слово «Daily» (щоденний) було вилучено з назви газети через 6 років. Сьогодні це медіаконгломерат, до якого входять не лише друковані видання, але й радіо- і телеканали, кабельні телемережі та інтернет-сайти.
1886 — французький поет Жан Мореас опублікував у газеті «Ле Фігаро» статтю, яка стала маніфестом літераторів-символістів. Самі терміни «символіст» і «символізм» були запропоновані у статті навзамін терміну «декадент», який раніше застосовували для характеристики творчості Бодлера, Малларме та інших представників символізму.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
15—27 вересня — V Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики.
18 вересня — концерт лауреатів міжнародних конкурсів Ганни Мокрової (орган), Руслана Буханцева (бас), Юлії Скороход (сопрано), солістів Луганської обласної філармонії. Поч. о 18.00.

Облмуздрамтеатр
18 вересня — Кубок Закарпатської ліги КВН. Фінал. Поч. о 19.00.

с. Кваси, Рахівський район
18 вересня — фольклорне свято “Квасівський ліжник”.


Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 жовтня — персональна виставка Софії Хотіної, учасниці творчої групи “Весела палітра”.

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Напевно сьогодні на вас чекає мозковий штурм. Постарайтеся бути об'єктивні у своїх висновках. Хороший день для складання планів, презентацій, публічних виступів. Проте підходити до реалізації цих завдань потрібно з гарною підготовкою. Вам ставитимуть провокаційні запитання, і намагатимуться загнати вас у глухий кут. Однак, у вас усе ж є всі шанси вистояти в цій боротьбі.
Телець. Сьогодні будуть дуже доречні силові методи впливу. Мається на увазі, що "не стоит прогибаться под изменчивый мир, пусть лучше он прогнется под вас". Сьогодні ви вправі диктувати свої умови з повною впевненістю у своїй правоті. Інакше на вас чекає невдача. Однак ваш настрій сьогодні все ж буде бойовим. Тому дерзайте.
Близнюки. Сьогодні ви будете сповнені бадьорості та енергії на шляху до реалізації поставленої мети. Краса і принадність цього світу не пройдуть повз вас. А це означає, що гарний настрій вам гарантований. Якщо у вас хандра, вам варто цей настрій перетворити на старанність і наполегливість. Нудьга вам зараз не пасує, та й не вигідна. Більше усміхайтеся, жартуйте, і, головне - вірте у свій шлях, який долається кроками.
Рак. Ваша інтуїція і психологічний настрій запевняють вас у тому, то потрібно негайно приступити до активних дій. Це правильно, однак якщо ви виявите наполегливість, а не агресію - всім навколо буде значно легше дихати. Не перестарайтеся, інакше це може загрожувати певними витратами, а головне - постраждає ваша репутація. Чудовий день для занять спортом.
Лев Єдина проблема дня - заздрісні друзі. Вам усе ж варто поменше розповідати про свої успіхи, а тим паче про особисте життя. Чудовий день для тих, хто все ще сидить за партами. Сьогодні знання добре засвоюватимуться.
Діва. Чудовий день, коли є сенс задуматися про розміщення свого капіталу. У будь-якому разі, сьогодні вирішення глобальних питань потрібно вивести на порядок денний. Однак будьте обережні, адже сьогодні велика ймовірність потрапити під обстріл лихих язиків. Саме тому вам не варто бути відвертими з чужими людьми. Пам'ятайте, що друзі не завжди можуть бути щирими з вами.
Терези. Сьогодні у вас буде вдосталь сил і ресурсів, щоб вистояти перед будь-яким натиском збоку. Тому не бійтеся жодного стороннього впливу, адже саме ви, а не хтось інший, зможете захистити і себе, й рідних. Вам варто бути сміливішими і не боятися відстоювати свою думку. В цілому чудовий день, коли варто займатися вирішенням складних проблем, що потребують вашої уваги.
Скорпіон Сьогодні вас дратуватиме все, що пов'язано з дипломатією, етикою й естетикою. Зараз ви абсолютно впевнені, що подібні методи нікуди не годяться. Вашій рішучості можна позаздрити. Проте вам слід пам'ятати, що агресія породжує агресію, що зрештою закінчується війною й жертвами. Можливо, вам варто зменшити свій запал. Силові методи ні до чого доброго не приведуть.
Стрілець. Сьогодні на вас чекає абсолютно звичайний день, який залишить відбиток спокою й умиротворення. Звичайно, якщо ви не хвилюватиметеся й не впадатимете у зневіру через дурниці. Пам'ятайте, що крім сил природи, існує час, який багато що розставляє по місцях. Іноді в нашому житті бувають періоди, коли потрібно всього лише почекати. Зараз настав час чекати.
Козеріг Ваші нерви можуть давати збої, особливо в питаннях особистих та інтимних. Не варто зривати зло на коханих. Якщо є якісь побутові негаразди - займіться їх вирішенням. То, що ви зриватимете зло на близьких, нічого хорошого для них і для вас не принесе. Чудовий день, щоб розкласти свої бажання, думки, почуття й можливості по поличках. Одним словом - розставте пріоритети.
Водолій. Ваші нерви можуть давати збої, особливо в питаннях особистих та інтимних. Не варто зривати зло на коханих. Якщо є якісь побутові негаразди - займіться їх вирішенням. То, що ви зриватимете зло на близьких, нічого хорошого для них і для вас не принесе. Чудовий день, щоб розкласти свої бажання, думки, почуття й можливості по поличках. Одним словом - розставте пріоритети.
Риби. Духовні аспекти вашої реальності змушують про себе задуматися. Саме прописні істини зараз здатні створити диво, якого ви так довго чекаєте. Ввічливість, чемність, етикет, манери - ці сущі дрібниці, в комплексі з усмішкою й гарним настроєм, відкриють вам дорогу в майбутнє. Погодьтеся, похмурих людей ніхто не любить, і ніхто не прагне до спілкування з ними, тому що вони несуть у собі дещицю негативу. Будьте добрішими до себе й оточуючих!


А зараз — усміхніться :)


Молодий пілот заходить на посадку і вирішив пожартувати.
Звязується з диспетчером: Вгадай, хто?
Диспетчер вимикає всі лампи на посадковій смузі і відповідає: Вгадай, куди?


- Земля !!! Земля !!! – кричали моряки на кораблі.
- Мясо !!! Мясо !!! – кричали папуаси на березі….


- Коханий, ми тут з подружками затримались…
- Що-що?
- Ну… подію відмічаємо… Ти не міг би дитину забрати з пологового будинку?!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат